Mircea Albulescu, o iubire ca în filme

De Simona Josan, pe Ultimul update Vineri, 08 aprilie 2016, 16:39
Marele actor Mircea Albulescu s-a stins din viață la vârsta de 81 de ani, însă moștenirea lui rămâne vie în sufletele iubitorilor de teatru și film și nu numai. Retras din viața artistică din 2013, maestrul nu și-a dorit altceva decât să ajungă la finalul propriei piese, nesuportând lipsa soției, Maria, pe care a pierdut-o în 2007.

Timp de 50 de ani, Mircea Albulescu a trăit o poveste de dragoste ca în filme alături de soția lui, Maria. O boală necruțătoare, cancerul, a smuls-o de lângă el în 2007, iar de atunci marele actor parcă nu a mai vrut să trăiască. Șocul teribil suferit l-a îmbolnăvit de inimă, afecțiune care s-a agravat din cauza vârstei și a diabetului cu care acesta se lupta de mai bine de 30 de ani. În acești 9 ani a suferit nu mai puțin de trei operații la inimă.

În tot acest timp însă, iubirea pentru soția lui, Maria, l-a făcut să-și dorească să trăiască tot mai puțin fără ea, iar în ultimii ani de viață ai soției sale, Mircea Albulescu a avut grijă ca suferința ei să fie cât mai mică.

”Aștept moartea, sunt tot mai aproape de ea, e cea mai grea așteptare. Soția mea a încetat din viață acum câțiva ani, dar de ceva vreme o simt tot mai des prin casă, mă ceartă adesea, că sunt dezordonat, că de ce pun aia colo sau dincolo. Poate că e tot mai prezentă pentru că mă apropii și eu de lumea de dincolo, de lumea ei”,  declara artistul anul trecut la emisiunea ”Dincolo de aparențe”, de la Antena Stars.

Povestea de iubire a actorului începe la vârsta de 22 de ani, când s-a îndrăgostit nebunește de Maria. A cunoscut-o la un ceai, unde Maria venise însoțită de un alt bărbat. Nu s-a lăsat până nu a cucerit-o și au învățat să se iubească și să se respecte. Un copil mult așteptat le-a bucurat sufletele la câțiva ani după ce s-au căsătorit. Matei, acum în vârstă de 47 de ani, a fost atât de dorit, încât Maria Albulescu a urmat mai multe tratamente pentru a rămâne însărcinată.

”Nu sunt tatăl copilului! Tatăl copilului meu este o doctoriţă care doi ani s-a chinuit cu nevastă-mea să ne ajute să facem un copil”, spunea actorul cu ironie acum un an.

”A venit la mine şi mi-a spus: domnul Albulescu, mâine, între orele 05.00 şi 23.00, trebuie să vă culcaţi cu soţia dumneavoastră, dacă nu, am chinuit-o degeaba doi ani! Un copil intăreste întotdeauna o căsnicie. Când copiii se înmulţesc, sentimentul se împarte şi nu mai este acelaşi lucru. Iubirea în timp se toceşte, nu dispare, doar îşi schimbă structura. Soţia mea m-a ţinut aproape 50 de ani lângă ea…nu ştiu cum”, povestea actorul la emisiunea Refresh by Oana Turcu, de la Antena Stars.

Distins cu multe premii care i-au recunoscut măestria cinematografică, marele actor a lăsat vie o moștenire prețioasă. A jucat în peste 70 de filme și l-am putut admira în numeroase piese de teatru, în care a întruchipat peste 300 de personaje. ”Dacă 1000 de oameni ascultă…fiecare „vede ” altă piesă”, era convingerea marelui maestru.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter