MasterChef Cătălin Scărlătescu: „Orice gătesc trebuie să fie fabulos”

De Libertatea pentru femei, pe

Când merge în piaţă, lumea îl strigă MasterChef, iar taximetriştii îl pun să le dea reţete. Chef Cătălin Scărlătescu ne-a dezvăluit, printre altele, cât îl impresionează reacţiile concurenţilor, cum trebuie să fie cei cu care lucrează, dar şi ce i se pare irezistibil.
Înainte de a fi jurat la „MasterChef” aţi urmărit acest show şi în afara României?
Da, am urmărit versiunea din Statele Unite. Iar în momentul în care am ştiut că voi face parte din juriu, am luat la rând toate sezoanele americane.

S-a întâmplat să vă simţiţi stânjenit de reacţia unora dintre concurenţii care au plâns? Dar enervat de cei care au râs?
Eu nu mă simt stânjenit. Sunt un profesionist care este acolo pentru a evalua talentul, constanţa, evoluţia bucătarilor amatori. Cei care vor să lucreze într-o bucătărie profesionistă trebuie să înţeleagă că acolo ritmul de lucru este foarte intens, exigenţele mari şi că, în general, eu nu sunt Albă-ca-Zăpada.

V-a uluit ceva în acest sezon?
Vă pot spune că sezonul acesta concurenţii sunt mai îndrăzneţi şi mai tehnici. Eu sunt greu de dat pe spate, însă sunt câţiva care mi-au atras atenţia. Nu vă spun cine, vă las să urmăriţi show-ul în fiecare marţi, de la 20.30, pe PRO TV. 

Aveţi o experienţă de aproape 25 de ani. La ce preparat sunteţi maestru?
Nu îmi permit să am eşecuri în bucătărie, prin urmare orice preparat care iese din mâna mea trebuie să fie fabulos.

La ce preparat aţi întâmpinat totuşi şi greutăţi? Nimeni nu poate fi as în toate, nu?
Aşa este, nimeni nu poate să fie as în toate. Până a ajunge la perfecţiune faci şi greşeli. Important este ca atunci când o farfurie pleacă din bucătărie spre masa clientului, ea să fie fără cusur. Gătesc cu plăcere orice, sunt bucătar… poate mai puţin deserturile.

Aţi declarat că împreună cu echipa dv. aveţi curajul să faceţi orice eveniment. Ce criterii trebuie să îndeplinească un bucătar care doreşte să lucreze cu dv.?
Ce mă interesează este sinceritatea, şi în viaţa de zi cu zi, şi în bucătărie. Apreciez constanţa, nu mă interesează nebunii care visează, ci oamenii care muncesc. De exemplu, am un ajutor de bucătar care în loc să vină la serviciu la ora 14.00, cum ar trebui, vine în fiecare zi la ora 12.00. Apreciez perseverenţa şi dorinţa de a învăţa.

Sunteţi burlac. Cum ar trebui să fie femeia care v-ar putea deveni soţie?

Îmi plac femeile cu principii sănătoase şi sincere. Eu, la rândul meu, sunt un tip sincer, astfel că, pe lângă respect şi iubire, apreciez onestitatea într-un cuplu.

Ce activităţi gospodăreşti ar trebui să fie în responsabilitatea ei?
N-aş pune-o să gătească, asta e clar! Mai bine ieşim la restaurant. Cât despre restul activităţilor gospodăreşti… hai să le împărţim frăţeşte! 

Reacţiile oamenilor de pe stradă vi se par pozitive sau mai mult critice în ce vă priveşte?
Mai degrabă pozitive. Pe lângă faptul că atunci când merg în piaţă toată lumea mă strigă „MasterChef”, taximetriştii mă pun să le dau reţete în loc să plătesc cursa, ca să-şi impresioneze consoartele. Să-ţi povestesc o întâlnire care m-a amuzat teribil. Eram în oraş, pe lângă Nottara, şi am văzut un grup de autocare oprit în faţă. Din ele au coborât foarte mulţi copii, care în clipa în care m-au văzut, au năvălit asupra mea strigând „MasterChef” şi mi-au cerut apoi autografe. Nu ştiam cum să mă comport, încă sunt momente când realizez că nu sunt obişnuit deloc cu notorietatea.

În realitate sunteţi şi prieten cu ceilalţi doi juraţi? Aţi vedea o zi de weekend în care fiecare dintre dv. să pregătească ceva special pentru o petrecere „de familie”?
Da, suntem prieteni. Şi cred că ar fi interesantă o astfel de zi, încă n-am pus-o în practică. Vă daţi seama că s-ar găti şi vorbi continuu despre mâncare.

De câte prăjituri Brownie ar avea nevoie o doamnă/domnişoară pentru a vă cuceri?
Depinde de cât de gustoase sunt. (râde) Recunosc, am o slăbiciune pentru acest desert, nu-i rezist!

Ce sfat le-aţi da gospodinelor care vor să-şi impresioneze soţul sau invitaţii, dacă ne referim la o petrecere?
Să angajeze un chef talentat sau să îşi scoată oaspeţii la restaurant.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter