Laura Cosoi, două nunţi, aceeaşi rochie, într-o săptămână!

De Simona Josan, pe Ultimul update Marți, 18 august 2015, 15:15
Nunta Laurei Cosoi a fost cu totul specială, pentru că a îmbrăcat la două petreceri, aceeaşi rochie. Şi a reuşit totuşi în ambele ocazii, să nu fie deloc o apariţie plictisitoare. Cum a făcut asta?

Laura Cosoi a ales să facă două petreceri de măritiş, pentru a mulţumi atât familia şi prietenii ei, cât şi pe rudele din partea soţului, Cosmin Curticăpean. Cele două evenimente au avut loc la un interval foarte de mic de timp, o săptămână, la kilometri considerabili distanţă: Iaşi şi Târgu Mureş. Frumoasa blondă a decis să poarte o creaţie a lui Stephan Pelger, un bun prieten de-al ei, care a intuit perfect ce-şi dorea miresica. Astfel, i-a creat o rochie cu iz romantic, interbelic, potrivindu-i-se de minune personalităţii miresei, tradiţiilor familiei acesteia, dar şi gusturilor ei în ceea ce priveşte moda. Şi, chiar dacă rochia de mireasă a fost fabuloasă, misiunea Laurei, de a purta aceeaşi rochie, într-o săptămână, astfel încât să nu fie plictisitoare şi să-i dea o notă de prospeţime cu fiecare apariţie, a fost una foarte grea.

Aşa că actuala doamnă Curticăpean a apelat la un artificiu stilistic, jonglând nu cu ţinuta, pe care ar fi putut să adauge sau să scoată elemente de pe rochie, ci cu… voalul şi coafura.

Prima nuntă, un omagiu adus străbunicii

La Iaşi, într-o atmosferă relaxată, Laura a fost desprinsă parcă dintr-un tablou de nuntă al anilor 20. De altfel, vedeta a pus accentul pe accesoriile din păr şi pe modul în care acesta a fost coafat, dorind să-i aducă un omagiu străbunicii. Şuviţele blonde au fost strânse într-un coc la ceafă, cu volum în creştet, dar şi cu bretonul lung separat printr-o cărare pe mijloc. Totul a fost desăvârşit cu voalul simplu, prins la tâmple asemeni unei năframe şi lăsat apoi „să curgă” peste rochia vaporoasă.

Povestea voalului meu este specială. Spun asta pentru ca desi nu am ştiut niciodată cum va arăta rochia de mireasă, am ştiut întotdeuana că voalul trebuie sa fie ca cel al strabunicii mele. I-am adus un omagiu persoanei cu care cei din familie spun ca seman cel mai mult, Mămuca. Ma crezi sau nu, voalul ei este acasa la mine, intr-o cutie cu amintiri. S-a îngălbenit după atâţia ani, dar poartă cu el povestea zilei măreâe, când se “năştea” familia noastră. Aşa cum caut instinctiv naturaleţea în toate ţinutele pe care le aleg, la fel de bine am simţit să port cu mine în ziua aceasta importantă aerul românesc srabun, simbolizat de maramă portului tradiţional. Voalul acesta a fost o alegere naturală, o bucurie nespusă pentru familia mea, o întoarcere în timp cu o încărcătură emoţională deosebită”, a dezvăluit Laura pe blog.

Ca si in cazul portului traditional, am tinut ca voalul meu sa fie brodat de mana, iar pentru un plus de eleganta am purtat sub el o coronita foarte fina, lucrata manual din pietre pretioase, detaliu care a intregit povestea.

Voalul „copilăriei”, la ceremonia de la Târgu Mureş

Cea de-a doua petrecere, ţinută în Târgu Mureş, locul de baştină a soţului ei, Cosmin Curticăpean, a fost o nouă provocare pentru Laura. Tot voalul a făcut diferenţa, astfel încât modelul de rochie purtat la primul eveniment să fie scos din banal. De data aceasta, blondina a ales un stil mai jucăuş, dar deloc întâmplător, fiind un omagiu adus vacanţelor din copilărie petrecute în Ardeal.  S-a gândit să-şi lase pletele să curgă pe umeri, lejere şi uşor ondulate, accesorizându-le cu o coroniţă din floarea miresei, de care erau prinse câteva panglici albe.

Când eram mică şi mergeam în vacanţă în Ardeal, la bunici, nunţile de la ţară mă fascinau pur şi simplu. Mi-au rămas intipărite în suflet atât obiceiurile pur tradiţionale, cât şi aranjamentele din curţile mirilor, cu ale lor flori şi panglici. Aşa s-a născut voalul meu. Mi-am dorit un voal care să fie compus din panglici, care să-mi joace în bătaia vântului, care să danseze împreună cu mine şi să-mi amintească de momentele când mă împodobeam, micuţă fiind, a doua zi cu ele”, şi-a explicat blonda alegerea.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter