Conchita Wurst a anunțat că are HIV

De Mădălina Manole, pe Ultimul update Luni, 16 aprilie 2018, 10:59
Conchita Wurst, artista travestită din Austria care a câștigat concursul Eurovision în urmă cu 4 ani, a surprins pe toată lumea cu anunțul făcut. Aceasta a recunoscut că are HIV.

Conchita Wurst, interpretată de Thomas „Tom” Neuwirth, a ales să facă publică această informație pentru a nu deveni victima șantajului unui fost iubit, care începuse să o amenințe că va face publică starea sa de sănătate. Cu foarte mult curaj, artista a mărturisit totul pe contul său de Instagram: “Sunt seropozitiv de mulţi ani. Acest detaliu este de fapt irelavant pentru public, dar un fost iubit m-a ameninţat că va face publică această informaţie de natură privată, iar eu nu voi oferi niciodată cuiva dreptul de a mă speria şi de a-mi influenţa viaţa din cauza acestui lucru. Sper să ofer curaj altor oameni şi să fac astfel încă un pas în lupta împotriva stigmatizării persoanelor care, din cauza propriilor comportamente sau ale altora, au ajuns să fie infectate cu HIV. Să îţi anunţi singur homosexualitatea e mai bine decât atunci când un terţ o anunţă în locul tău! Pentru fanii mei: informaţia despre statutul meu de persoană pozitivă cu HIV poate că este nouă pentru voi – însă starea mea de sănătate nu e o noutate. Din punct de vedere medical sunt bine şi sunt mai puternică, mai motivată şi mai eliberată ca niciodată. Vă mulţumesc pentru sprijinul vostru.”- a scris Conchita Wurst pe Instagram.

Conchita Wurst virusul hiv

Conchita Wurst, în vârstă de 29 de ani, a explicat că a început tratamentul imediat după diagnosticare, iar încărcătura virală din organismul său este foarte mică, fapt ce nu-i permite să transmită virusul și altor persoane.

Citește și – Soțul ei a infectat-o cu HIV, dar împreună au reușit să aibă 3 copii sănătoși

Citește și – EXCLUSIV. Ioana Lee, dezvăluiri incredibile din timpul căsătoriei cu un prinț japonez

Sursă foto: Hepta

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter