EXCLUSIV! Interviu cu Cezara Cristescu: adolescență în lumina reflectoarelor social media

De Bianca Prangate, pe Ultimul update Miercuri, 23 decembrie 2020, 13:42
E una dintre cele mai revigorante prezențe din social media: Cezara Cristescu (17 ani) se ocupă de YouTube de aproximativ cinci ani și mai nou a intrat în familia internațională de influenceri House of Talent.

Are 500 de mii de urmăritori pe Instagram și peste  215 mii de abonați pe YouTube. Energetică și plină de charismă, nu e de mirare că numele Cezarei începe, încet și sigur, să fie auzit și în afară, mulțumită proiectului House of Talent în care este implicată.

Cezara, tu te-ai aventurat în lumea vlogging-ului când aveai doar 12-13 ani. Mai ții minte cum ți-a venit ideea?

Inițial planul meu nu era să devin YouTuber sau influencer. Îmi doream foarte mult să învăț cum să editez un clip, ce se află în spatele camerelor, cum să montez și să lucrez cu luminile. Am îmbinat pasiunea de a vorbi liber și de a fi creativă cu cea de a edita și astăzi, uitându-mă în urmă, nu regret decizia de a posta primul meu clip. De la trei ani sunt pasionată  de desen, așa că primul video postat a fost cu mine desenând o prințesă.

Tu când te uiți acum la vlogurile tale vechi, de la începutul adolescenței, ce reacție ai?

Am câteva momente awkward surprinse de camerele de filmat. Uitându-mă în trecut aceste doar m-au învățat cum să reacționez în diferite situații, cum să tratez astfel de  momentele  și că în final o să râd amintindu-mi cu drag de micile greșeli sau momente „deosebite”, pentru că și ele au contribuit la formarea și maturizarea mea.

Cum este să crești în lumina adusă de reflectoarele din social media?

De mică am avut ocazia să joc pe scenele teatrelor din Iași, să prezint emisiuni la mari televiziuni și să creez  contentul care îmi place. Nu cred că mi-am dat seama când am crescut în luminile reflectoarelor și când a trecut timpul. Mi-am petrecut copilăria și adolescența în cel mai frumos mod posibil, făcând activitățile mele preferate. Nu am considerat nimic din ceea ce făceam muncă, am folosit fiecare oportunitate pentru a  mă dezvolta în domeniile care mă fac fericită. Să crești în lumina reflectoarelor din social media te maturizează  mai devreme decât te-ai aștepta, dar cel mai important te învață ce înseamnă  responsabilitatea. 

Există și dezavantaje?

Dezavantajul cel mai mare este linia fină între viața personală și viața publică. Am avut ocazia să iau contact cu persoane care doreau să mă cunoască doar pentru cine sunt pe internet, nu și pentru ceea ce conțin ca om. Majoritatea grupurilor de adolescenți din care am făcut parte aveau o imagine deja formată despre mine, înainte să mă cunoască, bazată pe ceea ce expun pe internet. Uneori devine complicat să rupi acele tipare și să dovedești fiecărui om în parte cine ești tu cu adevărat. Pentru un copil sau adolescent, aceste lucruri pot deveni puțin frustrante. Uneori doar vrei să fii tratat ca o persoană normală, la fel ca ceilalți, fără prejudecăți.

Sunt diferențe între Cezara care face vlogging și Cezara pe care o cunosc cei apropiați?

Cezara care face vlogging și Cezara pe care o cunosc cei apropiați sunt una și aceeași persoană. Când camerele nu mai sunt pornite, în primul rând scap de machiaj. Ador să mă machiez, dar ori de câte ori am ocazia, îmi las tenul respire. În schimb, hiperactivitatea și energia rămân neschimbate.

Anul acesta te-ai implicat în proiectul House of Talent. Ce a însemnat pentru tine să te alături acestui proiect de anvergură internațională?

Faptul că am intrat în proiectul House of Talent m-a motivat să mă axez full time pe social media, pentru a crește și pentru a explora diferite tipuri de content. Proiectul acesta însemna o deschidere extrem de mare pentru a deveni cunoscută în Europa, mai ales în  Italia. Faptul că lucrăm cu o echipa minunată din afară m-a încurajat să continui pe drumul acesta, dându-mi un boost de încredere în ceea ce fac.

De ce crezi că este nevoie de proiectul House of Talent în peisajul social media din România?

În prezent este o nevoie acută ca Social Media din România să promoveze în rândul copiilor și adolescenților ideea de prietenie, distracție, egalitate și respect. La House of Talent le arătăm urmaritorilor noștrii ce înseamnă cu adevărat să fii un om fericit, creativ, liber care este înconjurat de prieteni pe care te poți baza. Promovăm normalitatea fără a creea false așteptări. Le arătăm tuturor cum suntem noi că și grup, cât de bine ne simțim unii cu ceilalți și că iubim ceea ce facem, mai ales când muncă o facem în echipă.

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter