Ce meserie a avut Petrică Mîțu Stoian înainte de a deveni artist

De Unica.ro, pe

Petrică Mîțu Stoian a încetat din viață sâmbătă, 6 noiembrie, la vârsta de 61 de ani. Acesta și-a început cariera muzicală cu mai bine de 25 de ani în urmă, dar înainte de a deveni artist avea o cu totul altă meserie.

Petrică Mîțu Stoian a fost unul dintre cei mai cunoscuți și îndrăgiți interpreți de muzică populară din România, însă puțină lume știe că înainte de a deveni cântăreț, acesta a practicat o altă meserie.

Originar din zona Plaiului Cloșanilor, județul Mehedinți, artistul a lucrat în tinerețe în mina Roșiuța din județul Gorj. Acesta a fost vagonetar o perioadă, până a întâlnit-o pe interpreta Angelica Stoican, care l-a ajutat să se remarce pe scena muzicii populare românești. Aceasta l-a promovat în cadrul uneia dintre cele mai îndrăgite emisiunii ale Televiziunii Române, „Tezaur folcloric”, a cărei realizatoare era Mărioara Murărescu, potrivit cancan.ro.

În perioada 1995-2021, cântărețul a fost angajat al Ansamblului artistic profesionist „Doina Gorjului” din Târgu-Jiu.

Citește și: Dosar penal pentru ucidere din culpă în cazul decesului lui Petrică Mîțu Stoian

Ce probleme de sănătate avea Petrică Mîțu Stoian

Reacția clinicii în care Petrică Mîțu Stoian a fost internat înainte de a fi transferat de urgență la Spitalul Județean Reșița

Steliana Sima, dezvăluiri șocante după moartea lui Petrică Mîțu Stoian: „El a presimțit”

Detalii despre moartea artistului Petrică Mîțu Stoian

Moartea subită a artistului a ridicat o mulțime de semne de întrebare. Acesta se afla în perioada de recuperare post-COVID și se internase la o clinică privată din Caraş-Severin pentru a-și tratat sechelele pulmonare. Însă starea lui s-a agravat și a fost transportat  la Spitalul Județean de Urgență Reșița, acolo unde a murit la scurtă vreme.

Se pare că artistul suferea de bronhpneumonie post-COVID și a fost supradozat cu anticoagulante.

Lua tratament anticoagulant, dar din cauza faptului că a făcut o bronho-pneumonie post Covid a intrat în stare septică și atunci totul se dereglează destul de aspru. La clinica privată unde era internat a observat că scuipă sânge, a chemat ambulanța și a fost adus la UPU Reșița.

Pentru că avea saturație de oxigen mică s-a încercat să i se pună mască, dar pentru că nu a suportat-o a fost transferat pe secția de ATI și a fost intubat, a explicat directorul medical al SJU Reșița, Cosmin Librimir.

După decesul artistului a fost deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă. Procurorii urmează să stabilească modul în care interpretul de muzică populară a decedat.

Sursă foto: Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter