Ashley Tisdale a dezvăluit că suferă de alopecie. Cum reușește să țină boala sub control

De Oana Savin, pe Ultimul update Miercuri, 18 ianuarie 2023, 17:25

Ashley Tisdale a dezvăluit că, de câțiva ani, suferă de alopecie. Actrița în vârstă de 37 de ani spune că a încercat mai multe tratamente pentru a-și ține boala sub control.

Tisdale, care a devenit cunoscută odată cu apariția în filmul „High School Musical”, suferă de o boală genetică care duce la pierderea părului.

Ashley Tisdale suferă de alopecie

Ashley Tisdale a afirmat că un medic dermatolog a diagnosticat-o cu alopecie, la scurt timp după ce a observat un loc fără păr, în partea din față a capului, pe când avea doar 20 de ani.

„Alopecia și pierderea părului sunt comune, dar multe persoane se simt rușinate atunci când vorbesc despre aceste probleme”, a afirmat actrița într-o postare pe Instagram.

„De aceea vreau să vorbesc deschis despre asta, deoarece nu este ceva cu care să ne rușinăm”, a completat Tisdale.

Actrița a precizat că stresul a fost cel care i-a declanșat alopecia, iar părul care îi cade, de obicei îi crește la loc. De asemenea, Ashley Tisdale a observat că meditațiile, yoga și terapia o ajută să minimalizeze nivelul de stres.

Vedeta a precizat că a observat îmbunătățiri cu tratamentul PRP, un tratament prin care medicii injectează pacienții cu o parte din sângele care ajută la regenerare și creșterea numărului celulelor.

„Să știți că dacă vă confruntați cu asta, nu sunteți singuri”, a spus Ashley Tisdale.

Citește și: Actrița Ashley Tisdale a născut! Ce nume deosebit poartă bebelușul

Citește și: Ashley Tisdale, fotografie nud în mediul online în ultimele luni de sarcină

Primul medicament pentru alopecie, aprobat în 2022

Alopecia nu este fatală, însă cercetările sugerează că această condiție le poate cauza femeilor stres psihologic, notează Insider.

Această condiție medicală a devenit mai cunoscută anul trecut, după ce Will Smith l-a pălmuit pe Chris Rock la gala Oscar, după ce comediantul a glumit pe seama alopeciei lui Jada Pinkett Smith.

Citește și: Ce s-a întâmplat în pauza publicitară a galei Premiilor Oscar după incidentul dintre Will Smith și Chris Rock

Soția lui Will Smith, precum și Viola Davis și Ayanna Pressley, au vorbit deschis despre lupta cu alopecia.

„Nu îmi pasă ce spun oamenii despre acest cap chel al meu deoarece știți ce? Îl iubesc”, a spus Jada Pinkett-Smith într-un video postat pe Instagram în martie 2022.

În luna iunie a anului trecut, FDA, agenție din domeniul medical din Statele Unite, a aprobat primul medicament pentru tratarea alopeciei.

Vezi în Galeria FOTO mai multe imagini cu Ashley Tisdale

Sursă foto: Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter