Jamila, bună de plată în războiul eclerului la tavă. Ce daune uriașe trebuie să îi plătească Laurei Laurențiu

De Oana Savin, pe Ultimul update Joi, 16 februarie 2023, 10:50

Jamila a pierdut procesul pe care i l-a intentat Laurei Laurențiu pentru celebrul ecler la tavă, iar acum trebuie să îi plătească colegei sale de breaslă daune uriașe.

Jamila a pretins 5.000 de euro daune de la Laura Laurențiu, după ce aceasta din urmă a blocat-o timp de 17 zile pe Youtube, în scandalul rețetei eclerului la tavă, rețetă pe care ambele bloggerițe au susținut că au inventat-o.

Laura Laurențiu a câștigat procesul împotriva Jamilei

Atât judecătorii Tribunalului București, cât și cei de la Curtea de Apel București i-au dat câștig de cauză Laurei Laurențiu. Mai mult, au obligat-o pe Jamila să îi plătească colegei sale daune pentru cheltuieli de judecată.

Cele două gospodine s-au judecat pentru obținerea dreptului de autor pentru rețeta îndrăgitului desert.

Totul a început în anul 2019, când Jamila a depus plângere împotriva Laurei Laurențiu , după ce aceasta i-a raportat pe Youtube clipul care conținea rețeta de ecler la tavă. Atunci, bloggerița a considerat că Jamila i-a furat rețeta.

În urma raportării clipului, rețeta a fost eliminată de pe platformă.

Inițial, Jamila i-a cerut Laurei Laurențiu daune morale în valoare de 1.000 de euro, însă a declarat că a înregistrat pierderi de 2.000 de euro după retragerea clipului de pe Youtube.

Pe de altă parte, Laura Laurențiu a explicat că raportarea unui clip nu conduce la ștergerea materialului, această decizie aparținându-i platformei.

Clipul Jamilei a fost eliminat de pe Youtube timp de 17 zile, astfel că vloggerița a decis să își ceară dreptatea în sala de judecată.

Citește și: Cum se prepară prăjitura pe care românii au căutat-o cel mai mult pe Google, în 2021

Citește și: Oana Cuzino, rețeta celui mai gustos și sănătos desert: Mere coapte umplute cu nuci, miere și scorțișoară

Citește și: Paste carbonara à la Sorin Bontea. Prin ce diferă rețeta lui față de cea a lui Florin Dumitrescu. Secretele juraților de la „Chefi la cuțite”

Citește și: Cum își întărește Elwira Petre imunitatea. Mixul cu care spune că se protejează de gripă: „Mă întorc la remedii naturiste”

Ce daune trebuie să plătească Jamila

Inițial, judecătorii au respins cererea Jamilei. Mai mult, acesteia i s-a cerut să îi plătească Laurei Laurențiu cheltuieli de judecată în valoare de 5.000 de lei.

Acum, judecătorii Curții de Apel București au decis că, pe lângă cei 5.000 de lei, Jamila trebuie să mai plătească încă 25.000 de lei cheltuieli de judecată rivalei sale, potrivit Știrile ProTV.

„Eclerul clasic, pe care-l știe toată lumea, este de formă alungită, umplută cu cremă și acoperită cu glazură de șerbet sau ciocolată, în timp ce eclerul la tavă conceput de mine este o singură prăjitură, cu dimensiunea unei tăvi de 38/28 centimetri, care după coacere este garnisită și nu umplută cu cremă și garnisită cu frișcă bătută. Prăjitura este apoi porționată cu cuțitul în pătrate”, a ecplicat Laura Laurențiu, care o acuză pe Jamila că i-a copiat rețeta postată în anul 2016.

Decizia Curții de Apel nu este definitivă. Jamila mai are o șansă, la Instanța Supremă.

Sursă foto: Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter