Evaluare națională 2021. Noile modele de subiecte

De Unica.ro, pe Ultimul update Marți, 29 iunie 2021, 09:56
După ce primele modele de subiecte

au fost criticate de părinți și profesori, Ministerul Educației a publicat o nouă variantă pentru Evaluare Națională 2021. 

După consultarea publică cu părinți, profesori și elevi, Ministerul Educației a modificat structura subiectelor de la Evaluare Națională 2021.

„Am primit feedback referitor la modelul de Limbă și literatură română, model ce a fost pus în consultare publică. Acel feedback a fost unul pozitiv, dar în același timp am avut și câteva recomandări din partea profesorilor, părinților, chiar și din partea elevilor, și una dintre recomandări a fost aceea că ar trebui să simplificăm acest model de subiect”, a declarat recent Monica Anisie.

Citește online gratuit numărul de noiembrie al revistei Unica

Subiectele la Limba și Literatura Română pentru Evaluare Națională 2021

Pentru că elevii care au ajuns acum în clasa a VIII-a au învățat după o programă școlară diferită, modificată prin Legea Educației din 2011, structura pentru subiectele la Limba și literatura română pentru Evaluare Națională 2021 va fi una simplificată. Aceasta a fost realizată după modelul testărilor PISA.

Modelul nu va mai avea trei subiecte, ci doar două, cu mai multe subpuncte. La primul subiect, elevii vor primi două texte la prima vedere și mai multe cerințe.

Citește și: Nicușor Dan, primarul Capitalei: „Eu susțin ca școlile să rămână închise”

La cel de-al doilea subiect la română în cadrul examenului de la Evaluare Națională 2021, aceștia vor avea de redactat un text de cel puțin 150 de cuvinte, după modelul următor: „Imaginează-ți că ai călătorit la Polul Nord. Redactează o notă din jurnalul tău de călătorie, de cel puțin 150 de cuvinte, care să cuprindă prezentarea unei emoții/a unui sentiment din timpul acesteia, o secvență narativă, una descriptivă și una explicativă. Data redactării jurnalului este 2 noiembrie 2020”, potrivit Libertatea.ro.

Modelul îl găsiți AICI.

Modelul de subiect la Matematică cuprinde tot trei exerciții, dintre care două sunt de geometrie.

Vezi Rezultate Evaluarea Națională 2021 pe județe din 29 iunie 2021!

Sursă foto: Shutterstock.com

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter