Eurovision 2019 ar putea fi anulat. Care este motivul

De Unica.ro, pe
Problemele se țin lanț de ediția Eurovision 2019. După ce Ucraina s-a retras din competiție și poliția a început o anchetă cu privire la vânzarea de bilete, concursul ar putea fi anulat din motive de securitate.

Mai sunt 50 de zile până la începerea concursului Eurovision 2019, iar primii concurenți, din Norvegia, Muntenegreu și Marea Britanie, au ajuns deja în Israel, după cum au anunțat organizatorii, potrivit Libertatea.ro.

Totuși, un incident care a avut loc la începutul săptămânii în centrul Israelului a ridicat semne de întrebare privind securitatea evenimentului. O rachetă lansată din Gaza a lovit o casă în moshavul Mishmeret, iar șapte civili, printre care și copii, au fost răniți. Este al doilea atac în ultimele două săptămâni, iar îngrijorările legate de o escaladare în timpul competiţiei, sau chiar de posibilitatea unui atac, cresc.

„Siguranţa şi securitatea sunt întotdeauna de o importanţă capitală pentru Uniuna Europeană de Radio şi Televiziune. Continuăm să lucrăm împreună cu KAN (canalul public israelian – n.r.) şi autorităţile israeliene corespunzătoare pentru a garanta siguranţa celor care se pregătesc şi care vor participa la concursul Eurovision din luna mai. Vom continua să monitorizăm îndeaproape situaţia actuală din Israel”, se arată într-un comunicat transmis de reprezentanții oficiali.

Sub sloganul „Dare to dream”, Eurovision Song Contest 2019 va avea loc la Tel Aviv, iar semifinalele se vor desfășura pe 14 şi 16 mai şi finala pe 18 mai. Anul acesta, România va fi reprezentată de Ester Peony, cu piesa „On a Sunday” și va intra în concurs în cea de-a doua semifinală.

Sursă foto: Facebook

 

 

 

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter