Cum va avea loc slujba de Înviere în acest an. Anunțul reprezenaților BOR

De Unica.ro, pe

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, spune că, anul acesta, slujba de Înviere va avea loc în interiorul bisericii, unde va intra doar un număr limitat de credincioși.

„Slujba de Înviere are partea ei primă la care participă credincioșii în număr mai mare, care se desfășoară afară, după aceea, această majoritate a credincioșilor se retrage spre casă. Cei care vor rămâne, evident că vor putea rămâne atât în curtea bisericii, vor fi locuri foarte precis marcate, dar și în interior, unde clericii se vor retrage să slujească până la capăt Sfânta Liturghie. Vor putea pătrunde în interior doar un număr limitat de persoane, conform spațiului disponibil. Este o certitudine și nu identific în acest moment, în contextul în care ne aflăm, niciun motiv real, adecvat, cu conținut, care să producă o schimbare a unei Hotărâri de Guvern deja publicate în Monitorul Oficial”, a explicat Vasile Bănescu, potrivit digi24.ro.

Premierul Florin Cîțu anunțase luni seara că în noapte de Înviere, slujbele religioase se vor ține “afară, cu distanțare”.

„Tot trebuie să avem niște reguli de distanțare, trebuie să fie niște reguli pe care le respectăm cu toții în jurul bisericii. Vor fi și cei de la Ministerul de Interne, vor fi și cei de la Ministerul Sănătății, voi fi și eu acolo”, a menționat premierul.

Foto – 123rf.com

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter