Carantinarea a dus la izbucnirea unei noi epidemii în Asia

De Unica.ro, pe Ultimul update Luni, 22 iunie 2020, 16:22

În anumite zone ale Asiei de sud-est, măsurile de carantinare pentru scăderea numărului de infectări cu noul coronavirus a dus la apariția unei noi boli virale mortale: febra dengue.

Febra dengue, cunoscută și ca „febra oaselor rupte” deoarece duce la inflamarea articulațiilor, este transmisă de țânțari și se răspândește rapid în țările din regiunea tropicală.

Citeşte şi: Dan Cruceru a scăpat de coronavirus, dar s-a infectat cu virusul Dengue

În a doua săptămână din iunie, Singapore a raportat o medie de 165 de cazuri pe zi, un record despre care autoritățile spun că ar putea aduce cea mai mare epidemie de febră dengue din istoria orașului.

Febra dengue se transmite prin înțepătura unui țânțar femelă Aedes. Insecta este răspândită în toată Asia de sud-est și se dezvoltă în zone cu ape stătătoare. În condițiile în care oamenii au stat în case și au evitat ieșirile afară, zone care ar putea deveni focare de dezvoltare a acestor țânțari au rămas necurățate, iar insectele și boala s-au proliferat.

Citește gratuit ediția de iunie a revistei Unica. O găsești AICI

„Deşi nu s-a prezentat nicio dovadă clară, izolările s-ar putea să fi creat un mediu unde ţânţarii să interacţioneze mai mult cu populaţia decât în alte locuri”, a spus şi Camerom Simmons, profesor universitar din Australia, care a studiat epidemia de febră dongue din Vietnam, relatează Bloomberg.

Perioada răspândirii febrei dengue este din iunie până în octombrie.

sursa foto – 123rf.com

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter