Ce este „Piramida holografică din Ceahlău”, fenomenul care apare doar în ziua „Schimbării la față”

De Unica.ro, pe

An de an, un fenomen unic atrage sute de oameni pe Muntele Ceahlău.

Fenomenul are loc pe data de 6 august, de sărbătoarea schimbării la față și se numește “Piramida holografică din Ceahlău”.

Fenomenul, considerat de unii o manifestare mistică, are o explicaţie ştiinţifică: iluzia optică data de razele soarelui, care reflectă patru umbre ale vârfurilor Toaca, Piatra Ciobanului, Piatra Vulcanului şi Panaghia. Astfel, la răsărit, pe munte apare o piramidă.

Citește și: 5 idei de drumeții de o zi la munte

Piramida apare pe 6 august, chiar în ziua “Schimbării la față”, o sărbătoare importantă în calendarul ortodox. Potrivit credinței din bătrâni, în această zi inclusiv muntele îşi schimbă înfăţişarea. Iubitorii fenomenelor mistice susţin însă că piramida tridimensională arată că Ceahlăul este muntele sacru al dacilor. Ca să prindă fenomenul la răsărit, oamenii urcă muntele cu o noapte înainte, iar anul acesta, sute de oameni au urcat pe Ceahlău pentru a admira măreţia piramidei.

Citește gratuit ediția de august a revistei Unica. O găsești AICI

„Unii presupun că ar fi fost un fel de Olimp al dacilor pe care sălăşluia Zamolxex. Se pare că muntele Ceahlău este mult mai deosebit din punct de vedere energetic decât alţi munţi din ţara noastră. Oricine poate să simtă prin starea de spirit, dacă este veselie, înseamnă că energia este bună. Ceahlăul este prin definiţie un munte sacru”, a explicat Andrei Trandaf, parapsiholog, potrivit stirileprotv.ro.

sursa foto – captura Youtube

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter