Un tânăr a slăbit 80 de kilograme într-un an, respectând trei pași simpli

De Amelia Matei, pe Ultimul update Joi, 17 august 2017, 15:21
Andy Albertson, un tânăr în vârstă de 22 de ani din SUA, ajunsese ținta glumelor proaste din cauza numărului mare de kilograme pe care le cântărea.

În adolescență, ajunsese să se simtă atât de jenat de aspectul său fizic încât prefera să ajungă la cursuri înaintea tuturor doar ca să ocupe un loc în spatele sălii pentru a se asigura că nu se uită nimeni la el.

„Să fii supraponderal este unul dintre cele mai îngrozitoare lucruri care ți se pot întâmpla. Este dificil ca toată lumea să te privească”, povestește el.

Andy a început să ia în greutate în copilărie, dar părinții nu și-au făcut griji în această privință deoarece el juca fotbal și baseball. Problemele au început atunci când băiatul a renunțat la sport. În școala primară, Andy cântărea 115 kilograme, iar când a intrat la facultate se îngrășase încă 30 de kilograme.

În ianuarie 2015, Andy ajunsese să aibă 150 de kilograme, moment în care a decis să facă o schimbare în viața lui. În 12 luni, tânărul ambițios a reușit să dea jos 80 de kilograme și să trăiască sănătos. El recunoaște că slăbirea dramatică nu este un miracol, ci rezultatul unei discipline de fier.

Primul pas a fost simplu: a început să meargă la sală și să facă exerciții cardio pe bicicletă câte o oră în fiecare zi. Asta l-a ajutat pe Albertson să slăbească 9 kilograme într-o singură lună.

După ce a slăbit 60 de kilograme, Andy a avut primul blocaj mental: trebuia să progreseze sau urma să se îngrașe la loc. A lucrat cu antrenor personal, care i-a creat un regim potrivit pentru el, și a reușit să îndepărteze toate scuzele și toate lucrurile care îl împiedicau să atingă greutatea dorită.

Cei trei pași care l-au ajutat pe Andy Albertson să slăbească:

Curajul de a începe procesul

Tot ce trebuie să faci e să nu te mai gândești și să pui în aplicare. Sfatul lui Andy este: „Nu mai mâncă nimic din ceea ce îngrașă și fă mult sport!”

Informează-te

Atunci când ieși la restaurant cu familia sau prietenii nu trebuie să te abții, ci doar să alegi ceea ce nu te îngrașă.

Fă asta cu un prieten

Mama lui Andy și-a schimbat regimul și a început să gătească lucruri sărace în calorii și să iasă cu el în parc la jogging. „Ajută foarte mult să ai pe cineva lângă tine atunci când suferi”, a precizat Albertson.

În prezent, Andy Albertson cântărește 66 de kilograme și face sport cu regularitate – participă la concursuri sportive, cross-uri și maratoane.

Citește și – Vis îndeplinit! A slăbit peste 180 de kg și și-a găsit dragostea la sala de sport

Citește și – O femeie a slăbit 70 de kilograme după ce a eliminat patru alimente din dieta sa

Foto – Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter