Tratamente de frumuseţe şi relaxare cu vitamina C

De Unica.ro, pe

Descoperă puterea vitaminei C şi încarcă-te cu energie! Ai la dispoziţie câteva fructe cu conţinut ridicat de vitamina C, pe care le poţi folosi fie ca bază pentru măştile tale zilnice, fie ca atare.

Când eşti obosită, baie cu… portocale

Te simţi obosită şi fără vlagă? E timpul să-ţi redai buna dispoziţie şi cheful de viaţă, iar o baie relaxantă este soluţia ideală. Ai însă nevoie de o baie mai specială. Pune în apa caldă din cadă sucul obţinut din şase portocale, apoi taie câteva felii şi lasă-le să plutească în timp ce tu te relaxezi. După 20 de minute de stat în această apă, te vei simţi din nou în formă. Poţi alege produsele de îngrijire în acelaşi ton: gel de duş, scrub sau gel exfoliant, cremă de corp, toate pe bază de citrice.

Un moment de relaxare

Pune patru picături de ulei esenţial de lămâie sau de portocale în 200 ml de apă fiartă, acoperă-ţi capul cu un prosop şi inhalează vaporii fierbinţi. Te relaxează şi îţi mângâie delicat simţurile.

Şampon cu vitamine

Dacă ai părul gras, încearcă următorul şampon 100% natural: combină sucul obţinut dintr-o lămâie cu două gălbenuşuri, cu două linguri de ulei de măsline şi cu puţin rom. Amestecă bine toate aceste ingrediente şi foloseşte produsul final pe post de şampon. Rezultatul? Un păr neted, uşor de aranjat.

Strălucire naturală

Cu siguranţă îţi doreşti un păr puternic şi strălucitor. Îţi dăm noi soluţia: amestecă sucul obţinut de la două grepefruturi cu o ceaşcă de ceai de muşeţel. După fiecare baie, clăteşte-ţi părul cu acest amestec. Nu îţi îmbâcseşte părul, aşa că lasă-l să acţioneze, fără să te mai clăteşti cu apă curată după ce îl aplici. Foloseşte acest amestec ori de câte ori vrei.

Un ten strălucitor

O mască de fructe te ajută mereu, mai ales dacă ai tenul uscat. Ia două linguri din miezul copt al unui pepene galben, amestecă-le cu 150 de ml de suc de ananas, cu o linguriţă de miere şi cu o lingură de iaurt. Trebuie să obţii din ele o pastă pe care să o întinzi apoi pe faţă. După aproximativ 10 minute, îndepărtează cu apă călduţă masca.

O jumătate de lămâie poate face minuni

Tot vitamina C îţi sare în ajutor şi în cazul unghiilor, pentru că sucul de lămâie le curăţă eficient şi le întăreşte, prevenind exfolierea şi ruperea acestora. Seara, înainte de culcare, taie o lămâie pe jumătate şi masează uşor cu ea suprafaţa unghiilor şi cuticulele. Lasă sucul să acţioneze, iar după ce s-a uscat, foloseşte cremă de mâini.

Foloseşte acelaşi „tratament” şi în cazul în care pielea din zona coatelor este aspră. Aşa că masează-ţi uşor această zonă cu o jumătate de lâmăie, pentru că aceasta are rolul de a înmuia şi catifela pielea. La sfârşit, aplică o cremă hidratantă, specială pentru coate.   

Într-adevăr o minune!

Când vitamina C este în cantitate insuficientă, organismul tău reacţionează. Pielea se lasă încet-încet şi devine aspră. O singură portocală poate face faţă nevoilor pielii tale. Vitamina C are rolul de a proteja ţesuturile, reuşind chiar să vindece porţiunile arse de soare sau rănite. În plus, este un excelent antioxidant şi antiinflamator.

Hrăneşte-te sănătos!

Asigură-i organismului tău necesarul zilnic de vitamina C. Portocalele, grepefruturile, lămâile, roşiile, broccoli, căpşunele sunt alimente bogate în această vitamină, extrem de necesară organismului.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter