Masca de păr cu ulei de cocos. Rețete eficiente pentru toate problemele părului

De Adina Zamfir, pe Ultimul update Luni, 16 ianuarie 2023, 16:19

Folosește cel puțin de două ori pe lună o mască de păr cu ulei de cocos și vei avea un păr mai strălucitor și mătăsos. Uleiul de cocos acționează ca un balsam și are numeroase beneficii pentru păr și pentru sănătatea scalpului.

Cuprins

Orice mască de păr cu ulei de cocos revigorează rădăcinile, tratează problemele pielii, stimulează creșterea firelor de păr și le redă suplețea și strălucirea. Uleiul de cocos virgin, obținut din presarea la rece a nucilor de cocos este cel mai indicat pentru cosmeticele făcute în casă, din ingrediente naturale și mai ales pentru măștile de păr.

Ce beneficii are uleiul de cocos pentru piele

Uleiul de cocos presat la rece, de bună calitate, este un adevărat tratament pentru piele și pentru părul cu probleme. O mască de păr cu ulei de cocos, aplicată corect cel puțin de două ori pe lună, va avea efecte uimitoare și imediate.

Uleiul de cocos hrănește și hidratează rădăcinile firelor de păr, acestea vor crește mai viguroase, mai lucioase și mătăsoase. Pe de altă parte, uleiul de cocos echilibrează cantitatea de sebum, împiedică dezvoltarea bacteriilor și fungilor, elimină mătreață și te ajută să îți coafezi mai ușor părul.

Uleiul de cocos presat la rece este bogat în substanțe antioxidante, în vitamina A și vitamine E și are proprietăți antibacteriene, antivirale și antifungice. Aplicat pe păr, uleiul de cocos stimulează creșterea acestuia, combate mătreața, conferă volum și strălucire.

Cum acționează o mască de păr cu ulei de cocos

Masca de păr cu ulei de cocos. Rețete eficiente pentru toate problemele părului

Acizii grași din uleiul de păr acționează imediat asupra firelor deterioarate și uscate, repară vârfurile despicate și stimulează creșterea firelor de păr, când masezi uleiul de păr pe pielea capului. Acești acizi aderă ușor la keratina firelor de păr, pătrund în structura lor și redau aspectul de fire sănătoase, strălucitoare și viguroase.

Aplicată zilnic la vârfuri, mască de păr cu ulei de cocos repară vârfurile arse și deteriorate și te ajută să menții un aspect mult mai sănătos al părului. Pe de altă parte, măștile de păr cu ulei de cocos te ajută să îl coafezi mai ușor și protejează în mare parte firele de păr de efectele negative pe care le au ondulatoarele, plăcile de păr, spumele și cosmeticele cu rol fixator.

Cum se aplică uleiul de cocos corect pe păr

Uleiul de cocos este solid, mai ales în zilele reci ale anului. El trebuie încălzit în palme înainte de a fi aplicat pe păr. Evită să îl încălzești la microunde sau pe flacără, deoarece se vor distruge unele ingrediente benefice din uleiul de cocos.

Pentru părul lung se folosesc în medie 5 lingurițe de ulei topit în căușul palmelor. Pentru părul scurt, ar fi de ajuns 3 lingurițe de ulei.

Uleiul de cocos lichid se aplică în cantitate foarte mică pe scalp, se masează bine pentru a intra în piele, și se aplică apoi pe lungimea firelor de păr insistând la vârfuri, dacă sunt deteriorate și arse de vopsea.

După ce aplici masca de păr cu ulei de cocos, înfășoară capul într-un prosop cald și așteaptă două ore să acționeze, apoi clătește cu apă caldă și folosește un șampon delicat.

Cu ce ingrediente naturale poți combina uleiul de cocos

O mască de păr cu ulei de cocos are diverse beneficii și avantaje și în funcție de celelalte ingrediente pe care le folosești. Alege întotdeauna ingrediente naturale, simple, recomandate pentru problemele părului.

  • Banane
  • Avocado
  • Miere
  • Gel de aloe vera
  • Uleiuri esențiale din plante
  • Ulei de ricin
  • Ulei de argan
  • Vitamina E
  • Suc de lămâie
  • Suc de ceapă

Mască de păr cu ulei de cocos pentru hidratare

Masca de păr cu ulei de cocos. Rețete eficiente pentru toate problemele părului

5 lingurițe ulei de cocos

½ pulpa de avocado bine copt

20 picături de ulei esențial de rozmarin

Se încălzește uleiul de cocos la aburi sau în palme, se amestecă bine cu celelalte ingrediente și se aplică masca de la rădăcina firelor de păr până la vârfuri. Se acoperă părul cu un prosop și se așteaptă una sau două ore. Se spală părul cu șamponul obișnuit.

Mască de păr cu ulei de cocos pentru hrănire și strălucire

3 linguri ulei de cocos

2 linguri ulei de argan

10 picături ulei esențial de lavandă

Se încălzește uleiul de cocos la aburi sau în palme, se amestecă bine cu celelalte ingrediente și se aplică masca de la rădăcina firelor de păr până la vârfuri. Se acoperă părul cu un prosop și se așteaptă una sau două ore. Se spală părul cu șamponul obișnuit.

Mască de păr cu ulei de cocos pentru păr uscat și deteriorat

5 lingurițe de ulei de cocos

½ banană bine coaptă

2 lingurițe de miere

Se omogenizează ingredientele și se aplică masca insistând la rădăcina și la vârfurile firelor de păr. Se așteaptă aproximativ 30 – 60 de minute și se clătește părul cu apă caldă, apoi se folosește un șampon pentru păr deteriorat.

Mască de păr cu ulei de cocos pentru părul casant și vârfurile despicate

Masca de păr cu ulei de cocos. Rețete eficiente pentru toate problemele părului

5 lingurițe de ulei de cocos

½ pulpă de avocado bine copt

2 lingurițe ulei de ricin

Se încălzește uleiul de cocos la aburi, se omogenizează bine cu celelalte ingrediente și se aplică de la jumătatea firelor spre vârfuri, acolo unde părul are tendința de a se rupe ușor. Se lasă să acționeze timp de 30 – 50 de minute și apoi se clătește părul cu apă caldă. Se spală părul cu un șampon delicat.

Mască reparatoare cu ulei de cocos și miere

5 lingurițe de ulei de cocos

2 linguri de miere naturală consistentă

Se omogenizează bine ingredientele și se aplică pe lungimea firelor de păr, evitând scalpul, dacă este un păr care se îngrașă rapid la rădăcină. Este o mască bună care poate repara firele de păr deterioare de ondulator, placă, fixativ și vopsea.

Mască de păr cu ulei de cocos pentru combaterea mătreții

3 lingurițe de ulei de cocos

Zeama de la o jumătate de lămâie bine coaptă

Încălzește uleiul de cocos și amestecă bine cu zeama de lămâie, apoi aplică pe scalp și masează bine să intre în piele. Este mască ce poate combate inflamații și iritațiile pielii după vopsire și mătreața, și totodată reglează producția de sebum din piele. Se așteaptă o oră apoi se clătește părul cu apă caldă și se spală cu un șampon antimătreață.

Mască de păr cu ulei de ricin pentru stimularea creșterii firelor de păr

Femeie cu par voluminos

5 lingurițe de ulei de cocos

Sucul de la o ceapă mare roșie, stors la robot

Se amestecă bine ingredientele și se masează pielea capului cu această soluție. Se acoperă părul cu un prosop cald și se așteaptă cel puțin o oră. Se clătește cu apă caldă și se spală părul cu un șampon delicat.

Mască de păr cu ulei de cocos pentru strălucire și volum

3 lingurițe de ulei de cocos

1 linguriță de ulei de ricin

1 lingură de gel de aloe vera

Se omogenizează ingredientele, eventual la aburi, și se aplică pe scalp, masând ușor să intre în piele. Această mască stimulează creșterea firelor de păr, le ajută să fie mai puternice, mai strălucitoare și mai dese, iar părul va căpăta volum în timp. Masca se poate folosi de 2, 3 ori pe lună. Se lasă să acționeze cel puțin o oră, apoi se spală părul cu un șampon pentru volum.

foto: Shutterstock

Vrei să ai un păr superb? Încearcă masca de păr cu ulei de ricin și vezi când se folosește și cum se aplică

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter