Cine se teme de dentist? Fricoşii au acum o nouă şansă

De Libertatea pentru femei, pe

Simți că ți se taie picioarele numai la auzul frezei și te ia cu leșin la mirosul din cabinetul stomatologic? Și fricoșii au o șansă pentru tratarea danturii, grație noilor tehnologii.
Nimic nu se compară cu durerea de dinți. Orice ai încerca pentru a-ți alina suferința dă greș. În cele din
urmă, tot la stomatolog ajungi. Și tot instru-mentele acelea nesuferite, de teama cărora ai evitat vizita la dentist atâția ani, tot ele, mânuite cu artă de specialist, sunt cele care fac minunea și te scapă de chin. Acum, chiar nu ai motiv să mai amâni vizita la medic. Tehnica ultramodernă și metodele de anes-tezie nu-ți mai permit să te ascunzi.

► Redă-ți bucuria de a zâmbi!

S-au dus vremurile în care cabinetul stomatologic părea o cameră de tortură. Azi, acesta e reprezentat prin încăperi luminoase, mobilate în culori vii, cu aparate desprinse parcă din filmele SF. Medicii nu mai sunt nevoiți să facă uz la infinit de freze și turbine, căci au la îndemână alte metode pentru a reda aspectul natural al dintelui. Până și acul pentru anestezia locală a fost înlocuit. Concluzia? Tehnologia modernă elimină factorul durere. Și încă ceva: dacă lipsa timpului e pretextul după care te ascunzi pentru a evita dentistul, e bine să știi că există clinici care oferă varianta obținerii zâmbetului perfect într-o singură zi. „Tratamentul cel mai eficient este acela care îi conferă linişte şi seninătate pacientului”, spune prof. dr. Gian Antonio Favero.

Cât mai natural

Dinții cariați, cu o culoare inestetică, tociți, fracturați sau nealiniați nu mai au nevoie de tratamente dureroase. Acum pot fi tratați prin tehnologii de cea mai nouă generaţie, precum fațetele Veneers sau Lumineers, niște pelicule subțiri, sau aplicațiile detașabile, Snap-on Smile, ori coroanele din zirconiu. Toate aceste metode au drept scop redarea aspectului natural al dintelui.
În plus, tehnologia 3D a ajuns și în cabinetul stomatologic: „Ne permite o investigare amănunțită a poziției nervilor, a calității maxilarului și o planificare completă a procedurii pentru a elimina orice necunoscută la momentul intervenției. Astfel, nu mai avem o atitudine reactivă, în funcție de ceea ce găsim la fața locului, ci una proactivă, pregătind fiecare pas al procedurii în parte„, afirmă dr. Itzhak Eidelman, General Manager Glamour Dent. Prin această metodă, au acces la implant și pacienții care nu puteau beneficia de acest tip de tratament din cauza problemelor grave legate de calitatea osului.
Foto: Northfoto

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter