Studiu: berea întăreşte oasele şi previne osteoporoza

De Unica.ro, pe

Consumatorii de bere au motive în plus de bucurie, întrucât un studiu realizat de către Departamentul de Inginerie a Produselor Alimentare de la Universitatea din California arată că berea întărește oasele și ajută la prevenirea unor boli ale sistemului osos precum osteoporoza.
Conform acestei cercetări, densitatea structurii osoase depinde de cantitatea de siliciu din dietă. Siliciul este important pentru creșterea și dezvoltarea structurii osoase și se regăsește în bere în cantități semnificative.
„Siliciul prezent în bere este, într-adevăr, printre ingredientele nutritive care sunt benefice pentru sănătatea organismului uman. Cei care consumă moderat bere sunt mai puțin predispuși la osteoporoză, spre deosebire de abstinenți sau de persoanele care consumă alcool în cantități foarte mari”, declară Corina Zugravu, Preşedintele Centrului de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie.

Cercetătorii de la Universitatea din California au realizat un studiu în care au analizat modul de fabricare și de procesare a 100 mărci de bere și conținutul de siliciu din acestea. Rezultatele au arătat că în funcție de tipul de bere consumat, cantitatea de siliciu variază de la 6.4 miligrame per litru până la 56.5 mg/L. Astfel, berile care dețin concentrații mari de malț și de hamei sunt cele mai bogate în siliciu. În plus, studiul arată că berea de tip lager este cea mai bogată în siliciu.
Cercetătorii americani de la Universitatea din California susțin că berea, consumată cu moderație, poate duce la creșterea sau menținerea densității minerale a oaselor odată cu înaintarea în vârstă și astfel, această băutură poate reduce riscul apariției osteoporozei. Mai mult, estimările arată că osteoporoza este o boală care afectează 12% din bărbații de peste 50 de ani și 33% din femeile din aceeași categorie de vârstă.
În cadrul studiului, cercetătorii au luat în considerare factori precum vârsta, sexul respondenților, consumul mediu de bere, dar și tipul de bere analizată. Cercetătorii americani și membrii Centrului de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție atrag însă atenția că este vorba despre un consum moderat de bere, susținut de un stil de viață sănătos și o alimentație corespunzătoare.
Foto: Thinkstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter