Ca să slăbeşti ai nevoie doar de 2 minute de exerciţii pe zi

De Sandra S., pe

Timpul este foarte preţios şi parcă din ce în ce mai puţin. Ca să fii în formă nu mai trebuie să petreci ore în şir la sala de fitness sau alergând în parc, ci trebuie să-ţi aloci două minute şi jumătate de exerciţii intense pe zi.
Potrivit unui nou studiu, poţi slăbi şi apoi îţi poţi menţine greutatea ideală cu exerciţii intense, timp de câteva minute. HIT sau High Intensity Training (Antrenament de mare intensitate, n.r.), nu este un concept nou, însă oamenii de ştiinţă au dovedit în sfârşit că are rezultate foarte bune.
HIT înseamnă să faci câte 30 de secunde un exerciţiu foarte intens – de exemplu, poţi pedala puternic pe bicicleta staţionară – cu patru minute de pauză, apoi alte 30 de secunde de exerciţiu intens, făcând în total cinci astfel de ture. În acest mod poţi arde cu 200 de calorii mai mult decât un exerciţiu normal, iar în combinaţie cu o dietă echilibrată, poţi ajunge la greutatea dorită.
Experţii susţin că exerciţiile HIT ajută insulin să ţină nivelul glucozei din sânge mai stabil, pentru că foloseşti mai mult muşchii decât în timpul exerciţiilor normale. Totuşi, nu toată lumea răspunde în acelaşi mod la acest tip de antrenament, fiind vorba şi de diferitele afecţiuni medicale de care pot suferi sau de gene.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter