Sexerciţii, sexul ca sport

De Erika Chivu, pe

Nu ai timp să mergi nici la sală, nici la jogging? Nici nu e nevoie. O viaţă sexuală activă face cât amândouă la un loc. Sexul lucrează toate grupele de muşchi şi te ajută să arzi calorii.

Încă din 2006, site-ul Sistemului Naţional de Sănătate le recomandă englezilor să aibă o viaţă sexuală activă, care ar avea aceleaşi beneficii ca şi antrenamentele regulate la sală. Sexerciţiile, cum le-au numit englezii, micşorează riscul unui atac de cord şi îţi prelungesc viaţa.

Deşi unii spun că aceste beneficii nu au fost dovedite ştiinţific, sexerciţiile au mulţi adepti în întreaga lume. Ei cred că, dacă ai imaginaţie şi energie, o partidă de sex se poate transforma uşor într-un antrenament demn de un sportiv profesionist.

Dacă variezi poziţiile poţi să-ţi lucrezi toţi muşchii corpului şi, în acelaşi timp, pui la treabă inima şi plămânii. Într-o oră de sex arzi 300 de calorii. Dacă eşti partenerul mai activ, adică dacă stai deasupra, ai toate şansele să arzi şi mai multe.

Dar dacă vrei să renunţi la sport în favoarea sexului, trebuie să ştii că există şi nişte reguli.

Nu trebuie să uiti că, în momentul când începi un program de sexerciţii, începi un program de antrenament, aşa că, dacă nu ai mai făcut de mult timp un efort intens, trebuie să o iei încet. Sexerciţiile necesită forţă, flexibilitate şi rezistenţă la efort. Dacă nu le ai, le vei dobândi curând.

Ideal este să începi cu trei antrenamente pe săptămână şi să ajungi, treptat, la patru sau cinci. Fiecare partidă trebuie să dureze minim 20 de minute, cu timpul putând ajunge la 30 sau mai mult. Şi, bineînţeles, poziţia aleasă este foarte importantă. De, exemplu, misionarul nu prespune un efort din partea ta, aşa că „nu se pune”. Caută poziţii în care să te sprijini pe braţe, pe picioare sau care să-ţi solicite abdomenul.

Într-o lună ar trebui să observi deja primele îmbunătăţiri la nivelul abdomenului, spatelui, feselor, braţelor şi picioarelor. Continuă să-ţi îmbunătăţeşti antrenamentele cu poziţii şi idei noi, altfel te vei plictisi aşa cum te plicitiseşti de mersul la sală. 

Sexul este mai mult decat un simplu antrenament, pentru că el influenţează şi secreţia anumitor hormoni, cu efecte benefice asupra întregului organism. Endorfinele, care se produc în timpul orgasmului stimulează sistemul imunitar, ceea ce previne şi boli precum cancerul, dar şi probleme minore, precum ridurile. Aceleaşi endorfine îţi fac pielea fină şi părul strălucitor.

Secreţia mărită de estrogen îţi asigură muşchi şi oase puternice. Ca să nu mai spunem că orgasmul produce analgezice naturale, care calmează durerile de cap şi simptomele unei răceli, dar te ajută şi să adormi, iar un somn bun înseamnă mai multă energie a doua zi.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter