Scapă rapid de burtă cu drojdia de bere

De Simona Josan, pe Ultimul update Luni, 27 septembrie 2021, 14:56
Dieta cu drojdie de bere te ajută să pierzi în greutate cât ai zice... bere. Proprietățile acestui ingredient ajută organismul să scape de grăsimile de pe burtă.

Cine s-ar fi gândit că există în bere, o băutură despre care se spune că îngrașă, un ingredient care să funcționeze invers și să te… ”slăbească”. Saccharomyces cerevisiae sau mai simplu, drojdia, este pusă în vin, bere și este folosită și în panificație. Este un bun remediu pentru câteva afecțiuni medicale, inclusiv infecții, acnee, sindromul premenstrual sau diabetul de tip II.

Cum se ține cura de slăbire cu drojdie de bere?

Dar te ajută să elimini și grăsimile din organism. Nutriționiștii laudă proprietățile ingredientului din băutura alcoolică, datorită faptului că este bogat atât în fibre, cât și vitamibele, D, E și H, întreg complexul de B-uri, calcuiu, magneziu, fosfor, potasiu, seleniu sau crom. Nu există o rețetă anume de slăbit cu drojdia de bere, însă oamenii de știință recomandă 3 lingurițe de drojdie, zilnic,  înainte de masă. Cu un conținut enegetic de doar 95 de calorii, vei beneficia astfel de 1 gram de grăsime, 10 grame de carbohidrați, 5 grame de firbră și 10 grame de proteină.

Nu uita însă să ai un regim echilibrat! Cele trei mese pe zi, plus două gustări între mese, îți vor asigura necesarul caloric zilnic, vor fi o sursă de energie și îți vor potoli foamea. Concentrează-te asupra unui regim pe bază de fructe și legume, dar asigură-ți și cantitatea de fibre recomandată, în jur de 25 și 20 de grame pe zi.

Dieta cu drojdie, un exepriment pe… găini

Descoperirea a fost făcută de un grup de cercetători din Pakistan, în 2007, în cadrul unui experiment făcut pe… găini. Studiul, publicat în Jurnalul pentru Științe Biologice din Pakistan, a vizat două grupuri de găini: unul în care păsările erau hrănite normal, iar celălalt în care găinilor li se punea în mâncare drojdie de bere.

În doar 7 săptămâni, în cazul găinilor care au primit saccharomyces s-a constatat o scădere semnificativă a grăsimii, mai ales în zona abdominală, conform radiomd.com.

Dieta cu drojdie a funcționat, mai întâi, pe găini

Pornind de la acest experiment au mai fost realizate o serie de alte studii, în încercarea de a afla care sunt explicațiile unui asemenea rezultat. Să fie de ”vină” un ingredient specific din drojdie sau proteina pe care aceasta o conține care să fi avut acest efect asupra găinilor? Este valabil și în cazul oamenilor?

Ce beneficii are drojdia de bere?

Un studiu anume, publicat pe site-ul Natural Ingredients, pare să fi găsit răspunsul la această întrebare. În cercetare au fost divizați în două grupuri un număr de 54 de femei și bărbați obezi. Ambele grupuri au avut o dietă strictă și au făcut exerciții de mers timp de 10 săptămâni. În unul dintre grupuri s-au consumat 0,5 grame de drojdie cu jumătate de oră înainte de mic dejun sau cină, în fiecare zi. Rezultatele au arătat că persoanele care au consumat drojdie au slăbit 3 kilograme în 10 săptămâni, iar cei care au mers doar pe dieta strictă au scăpat de… 800 de grame în același interval de timp. Interesant a fost faptul că masa musculară nu a scăzut în timpul dietei cu drojdie, ci s-a ”dizolvat” doar grăsimea din corp.

Foto: Thinkstock.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter