Sănătate: Soluţii rapide pentru problemele picioarelor

De Libertatea pentru femei, pe

Ai bătături sau varice? Nu sunt doar inestetice, ci și dureroase. Bătăturile pot agrava numeroase probleme ale piciorului, cum ar fi monturile, iar de varice nu mai vorbim. Există câteva soluții naturale care te pot scăpa de probleme.
Dr. farmacist Ovidiu Bojor recomandă extractul de castane şi uleiul de chiparos pentru a scăpa de varice. Trebuie să ţii cont că tratamentele trebuie făcute în mod constant, timp de două-trei săptămâni, ca să obţii un efect pozitiv.

► Castanele îmbunătăţesc circulaţia

Substanțele pe care le conțin castanele au capacitatea de a îmbunătăți circulația sangvină. De aceea, intră în compoziția unor geluri și unguente împotriva varicelor. Poți prepara o tinctură din 50 g de flori uscate sau fructe de castan la o jumătate de litru de țuică. Se macerează timp de 14 zile la întuneric și căldură, agitându-se zilnic. Se iau câte 30-40 de picături, în puțină apă, de trei ori pe zi, timp de trei săptămâni. Se face două săptămâni pauză, după care tratamentul se poate relua. Se mai poate face masaj cu ulei de chiparos.

► Pălămida, o buruiană foarte folositoare

Crește unde vrei și unde nu vrei, dar medicina populară îi cunoaște proprietățile vindecătoare. Pentru a-ți simți picioarele mai ușoare, poți face următorul preparat: fierbi într-o oală jumătate de cantitate de plantă, spălată și tăiată mărunt, împreună cu jumătate de cantitate de apă timp de 40-60 de minute. Se lasă acoperit timp de patru ore. Se înmoaie cârpe de bumbac sau in și se aplică pe toată suprafața piciorului. Se leagă și se acoperă cu celofan. Se ține două până la patru ore.

CU ROSTOPASCĂ SCAPI DE BĂTĂTURI

Bătăturilor le vii de hac cu tinctură de rostopască. În fiecare dimineață și seară se tamponează zona afectată, în prealabil spălată, cu o vată îmbibată în tinctură de rostopască. Seara îți pui șosete de bumbac în picioare. Înainte de acest tratament poți înmuia picioarele timp de 10-20 de minute în apă călduță în care ai adăugat trei linguri de bicarbonat de sodiu.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter