Sănătate: Produse cosmetice care ne ucid

De Avantaje.ro, pe

Femeile se grăbesc să-şi cumpere diverse cosmetice, pentru a se înfrumuseţa, dar multe dintre aceste produse dăunează grav sănătăţii, din cauza substanţelor nocive pe care le conţin.
Chiar daca reprezentatii ANPC fac controale si aplica amenzi producatorilor de cosmetice, care contin: plumb, crom, arseniu, exces de parabeni, ele continua sa se vanda atat direct, cat si online.

Din nefericire, persoanele care folosesc astfel de produse nu sunt constiente ca in felul acesta isi distrug sanatatea. Substantele toxice din cosmetice sunt absorbite de piele, iar in timp, acestea afecteaza ficatul, rinichii si creierul. De asemenea, tenul incepe sa imbatraneasca prematur, dupa un timp de folosire al acestor produse.

Specialistii recomanda ca inainte de achizitionarea unui produs cosmetic sa se citeasca eticheta. Iata cateva indicii care te vor ajuta sa identifici daca produsul ales este nociv:

Parabenii – Sunt conservanti de sinteza folositi de producatori in creme de fata, de corp, sampoane, sapunuri, deodorante, cu scopul de a prelungi valabilitatea produselor.

Numeroase studii au indicat ca aceste substante favorizeaza aparitia cancerului la san.

Puteti sa identificati prezenta parabenilor intr-un anumit produs sub urmatoarele denumiri: methyl, propyl, ethyl paraben. Sigur, niciun produs fabricat in laborator nu se poate pastra fara un ajutor sintetic, dar este bine sa nu contina mai mult de un conservat.
Vezi continuarea pe avantaje.ro!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter