Atenţie, metale grele în produsele cosmetice!

De Erika Chivu, pe

Zilnic îţi pui pe faţă plumb şi arsenic. Că unele produse de machiaj conţin substanţe toxice nu mai este o noutate pentru nimeni.
Însă produsele toxice sunt mai multe decât am crede anunţă cotidianul britanic Daily Mail.
Mărcile de cosmetice testate în cadrul a două studii diferite sunt printre cele mai cunoscute şi cumpărate la nivel mondial, inclusiv la noi în ţară. Culmea este că şi producătorii de cosmetice „roz”, care pretind că lupă împotriva cancerului la sân vând cosmetice care conţin metale grele…

Rujurile conţin plumb

Nimic nou până aici. Deja circulă atenţionări legate de plumbul conţinut în aceste produse. Incredibil este că un studiu american a găsit plumb în peste 400 de mărci diferite, iar produsele mai scumpe şi mai cunoscute conţineau de 200 de ori mai mult plumb decât produsele ieftine. Este vorba de mărci care se găsesc în toate magazinele din România.

Metale grele în farduri şi fond de ten

Rujul nu este singurul produs de machiaj periculos. În Canada s-au testat 49 de produse, printre care corector, fond de ten, pudră, mascara şi tuş de ochi. În toate s-au găsit şapte din cele opt metale grele considerate periculoase. Singurul care nu s-a găsit a fost mercurului. Asta înseamnă că de câte ori te machiezi îţi pui pe faţă plumb, arsenic, cadmiu, nichel, beriliu sau taliu, ca să numim doar câteva din toxine.

Metalele grele nu sunt trecute pe etichetă

Degeaba citeşti etichetele, metalele grele nu sunt trecute pe lista de ingrediente, fiindcă nu sunt incluse intenţionat în produs, ci sunt impurităţi, care ajuns acolo accidental – fie sunt rezultă din procesul de producţie, fie provin din ingrediente care sunt contaminate.

Ce efecte au metalele grele

Chiar dacă într-o zi pe pielea ta ajung cantităţi mici de toxine, ele se acumulează în organism de-a lungul timpului şi pot provoca dezechilibre hormonale, neurologice, infertilitate, dureri de cap, probleme renale, diaree, vărsături, căderea părului şi, desigur, cancer. Metalele grele sunt foarte periculoase pentru copii şi femei însărcinate.
Vezi cum poţi afla dacă ai arsenic în corp!

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter