Un medic din România și-a împărțit salariul cu colegii săi: „Statul a luat de la necăjiți și ne-a dat nouă”

De Mădălina Manole, pe
Un medic din Vrancea a recurs la un gest cel puțin impresionant vizavi de colegii săi. Nemulțumit de noua lege a salarizării, mai exact de faptul că salariile personalului auxiliar din domeniul medical au scăzut dramatic de la 1 martie, acesta și-a împărțit leafa cu persoanele defavorizate.

Mircea Duțescu, medic psihiatru la Spitalul de Psihiatrie Cronici, din comuna Dumbrăveni, a recurs la un gest nobil, explicându-și foarte clar decizia: “A fost un cadou amical pe care l-am făcut. A fost o chestie colegială. Este adevărat, am sărit în apărarea acestor necăjiți, pentru că este o nedreptate ce s-a întâmplat. S-au luat bani de la brancardieri, de la infirmiere și ni s-au dat nouă, medicilor. De fapt, statul nu a pus nici un ban în plus, ci a luat de la necăjiți și ne-a dat nouă” – a declarat medicul pentru Vrancea24.ro.

Decizia sa a fost aplaudată de colegii săi, o angajată a spitalului, Ramona Stănilă, exprimându-și recunoștința și admirația pe pagina sa de Facebook, unde a publicat un mesaj însoțit de o fotografie a doctorului Mircea Duțescu: “Acesta este un om cu suflet de aur căruia îi dorim ani sănătoși și viața lungă. Mulțumim din suflet domnule doctor pentru gestul dumneavoastră. Nu a făcut nimeni în țară ce ați făcut dumneavoastră pentru noi. Personalul auxiliar medical de la Dumitrești va mulțumește din suflet singurului medic care a împărțit salariul cu noi.”

În urma noilor reglementări legislative privind salarizarea în sistemul medical, zeci de angajați de la Spitalul Dumbrăveni au protestat de două ori în incinta unității, însă plângerile acestora au rămas fără ecou: „Managerul nu discută pe această temă cu noi. Nici măcar nu ne spune că încearcă. Răspunsul este repetitiv: respect şi aplic legea”.  – povestește una dintre angajate, conform Digi24. Infirmierele, asistentele medicale și brancardierii sunt cei mai afectați de pierderile salariale înregistrate, fluturașii de salarii evidențiind venituri lunare mult mai mici, sumele scăzute fiind cuprinse între 500 şi 800 de lei, relatează PRO TV.

Citește și – Ce a declarat Olivia Steer după ce i-a fost retras premiul acordat pentru “rolul său activ în societate”

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter