România, în fruntea curentului anti-vaccin, deși numărul îmbolnăvirilor este mare

De Oana Dinu, pe Ultimul update Miercuri, 12 septembrie 2018, 14:59
România se află în fruntea curentului anti-vaccin, în ciuda faptului că este tot prima țară la nivel european la numărul de îmbolnăviri, din cauza refuzului vaccinării.

15.000 de români s-au îmbolnăvit de rujeolă şi 59 de persoane au murit din cauza complicaţiilor bolii, victime fiind în special copii mici, neimunizaţi, arată publicația Wall Street Journal, citată de Digi24.

Conform investigației jurnaliștilor new-yorkezi, epidemia de rujeolă este determinată de refuzul vaccinării, părinții demându-se că aceasta nu este sigură și poate afecta sănătatea micuților pe termen lung.

Mișcarea anti-vaccin a luat amploare în România odată cu introducerea vaccinului HPV, în urmă cu 10 ani, în ciuda avertismentelor Ministerului Sănătății.

De atunci, în spațiul public au apărut informații conform cărora vaccinurile ar provoca autism, deși nu există o dovadă științifică a acestor afirmații. Campania anti-vaccinare a fost susținută și de mai multe vedete din România sau de persoane din anumite grupuri religioase.

Citește și: 

O tânără cu sindromul Down a defilat la New York Fashion Week

Gestul impresionant al unui student pentru a o găsi pe femeia de care se îndrăgostise

Sursă foto: shutterstock.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter