Ce să-ți pui la picioare ca să-ți treacă durerea de cap

De Simona Josan, pe Ultimul update Marți, 26 iulie 2022, 16:52
Muștarul este un remediu naturist pentru multe afecțiuni, printre care și migrenele. O baie fierbinte cu pudră de muștar, la picioare, îți ia durerea cu mâna.  

Ce te faci când durerea de cap nu îți dă pace și nu ai prin preajmă un analgezic, iar drumul până la farmacie este prea lung? Apelezi la un remediu naturist. Iar cel mai la îndemână ingredient este … muștarul.

Umple un lighean din plastic cu apă fiartă, adaugă o lingură de pudră de muștar și ține picioarele în această baie timp de 20 de minute. Deși pare incredibil și te-ai putea întreba ce legătura are una cu alta, se pare că această combinație funcționează. Explicația? Amestecul ajută nu doar la detoxifiere, dar crește și presiunea sângelui și circulația limfatică, îndepărtând durerea de cap.

Vezi şi cum faci muștar de casă fără conservanți!

Găsește cauza durerii de cap!

Ca să știi cum tratezi problema corect, este important să știi și cu ce fel de durere te confrunți. Un stuidu arată că 80% din oameni care au avut dureri de cap în zona sinusurilor, de exemplu, nu au fost din cauza unei infecții a sinusurilor, așa că a fost încadrată într-o categorie deja cunoscută: migrena.

Migrena

Migrena este o afecțiune care se moștenește, caz în care se diagnostichează ținând cont de anumite criterii.

  • preexistența a cel puțin cinci episoade de duderi de cap.
  • durata să fie cel puțin între 4 și 27 de ore
  • cel puțin două din următoarele simptome: durere la una dintre tâmple sau într-o singură zonă a capului, durere moderată până la severă, durere care îți afectează, înrăutățește sau chiar împiedică activitatea zilnică.
  • cel puțin unul dintre aceste simptome asociate: greață, vărsături, sensibilitate la lumină sau zgomot.

Durerea cauzată de tensiune

Este cel mai comun tip de durere, pe care o resimți ca pe o durere constantă, ca o presiune, în special la tâmple, ceafă sau gât. Nu este la fel de severă precum migrena și nici nu își provoacă greață sau vărsături. Foarte rar se poate întâmpla să te împiedice să nu-ți mai desfășori activitatea zilnică și de obicei trece cu aspirină sau ibuprofen. Experții cred că acest tip de durere este cauzat de contractarea mușchilor gâtului și ai scalpului (ca o reacție la stres).

Durerea ciclică

Afectează mai mult bărbații decât femeile și se repetă la un anumit interval sau ciclu. Apar brusc și sunt caracterizate drept severe, concetrând durerea într-o singură zonă a capului. Deseori sunt însoțite de congestii nazale, lăcrimare. În timpul unei astfel de crize, bolnavul se simte obosit, agitat, nu-și găsește locul nu poate sta întins în pat, la fel ca la migrenă. Cauzele sunt necunoscute, dar există posibilitatea să fie pe fond genetic. De asemenea, nu există un leac, doar analgezicele pot alina durerea, doar temporar însă.

Durerile sinusale

Când sinusurile se inflamează, deseori din cauza unei infecții, acest lucru provoacă durere. De regulă, apare și febra și poate fi diagnosticată prin interpretarea acestor simptome sau printr-o radiografie a sinusurilor. Acest tip de durere poate fi tratat cu antibiotice, antihistaminice sau medicamente menite să combată congestiile.

Durerile-ricoșeu

Acest tip de durere apare de obicei, în mod ironic, în urma abuzului de calmante. Aspirina, Acetominofenul sau ibuprofenul sunt substanțele active care combat durerile-ricoșeu. Explicația, la nivel teoretic, este aceea că abuzul de medicamente poate determina creierul să intre într-o stare de tensiune, atrăgând durerea de cap. Aceeași durere mai poate apărea ca urmare a scăderii în sânge a nivelului substanței din medicamentul de care abuzezi.

Foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter