Presopunctura emoţională – ce este şi la ce foloseşte

De Libertatea pentru femei, pe

Daca îţi doreşti un tratament sigur, usor de aplicat si neinvaziv pentru insomnie sau durere, poţi încerca presopunctura emoţionala. EFT (Emotional Freedom Techniques, în engleza) înseamna tehnica eliberarii emoţionale.
Presopunctura emoţională este o metoda de a masa anumite puncte de acupunctura şi de a repeta fraze menite sa mobilizeze pacientul atât la nivel fi zic, cât şi psihic. Grabeşte vindecarea anumitor afecţiuni, acţioneaza ca analgezic şi produce o stare generala de bine.

Îmbunătăţiri majore cu presopunctura emoţională

“Este o tehnica eficienta, rapida si usor de aplicat prin care producem îmbunataţiri vizibile în ariile majore ale vieţii noastre: sanatate, familie, profesie, bani, relaţii cu ceilalţi”, spune dr. Silviu Popa, practician EFT, explicând pe larg viziunea domniei sale despre cum iau naştere problemele de sanatate: “Orice emoţie negativa este cauzata de o perturbare a sistemului energetic al corpului. Când energia circula normal, ne simţim bine în toate privinţele, suntem sanatosi, veseli si plini de încredere. Daca circulaţia energiei este blocata sau întrerupta pe unul dintre meridianele energetice, apar emoţii negative si tot felul de simptome fi zice neplacute”. “EFT consta în stimularea unor anumite puncte de pe meridianele energetice ale corpului în timp ce se rostesc propoziţii si cuvinte specifi ce pentru emoţia de care dorim sa ne eliberam. Pentru stimularea acupunctelor se folosesc degetele. Prin acest proces sunt înlaturate blocajele energetice si este restabilita circulaţia naturala a energiei. Ca urmare, şi anumite probleme fi zice pot fi înlaturate”, adauga specialistul. EFT poate fi folosita de oricine: copii, adulţi, vârstnici. Poţi beneficia de ajutorul unui specialist care sa îţi aplice el terapia sau sa te înveţe sa o practici chiar tu. Te poţi trata singura sau îi poţi ajuta pe cei din familia ta. “Pâna în prezent, nu au fost raportate efecte secundare. În plus, nu interfereaza cu tratamentele medicale, putând fi folosita alaturi de acestea”, observa dr. Silviu Popa.

Presopunctura emoţională, acţiune sigură

Prin aceasta tehnica, am obţinut succese în tratarea anxietaţii si a depresiei, fiind eficienta în combaterea cauzelor emoţionale care au declansat aceste tulburari: traume, stres, pierderea cuiva drag etc. În cartea “EFT – acupunctura emoţionala fara ace!”, pe care am publicat-o anul acesta, sunt descrise numeroase cazuri de reusita, cum ar fi un caz de claustrofobie vechi de 14 ani. Un alt succes remarcabil l-am obţinut în cazul unei tinere de 34 de ani, care suferea de infertilitate. Medicii pe care îi consultase i-au spus ca nu va putea avea copii. Dupa opt şedinţe, testul de sarcina a ieşit pozitiv şi a dat naştere unui bebeluş sanatos.” Dr. Silviu Popa, practician EFT

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter