Operaţii estetice: Află cum te scapă abdominoplastia de burtă!

De Unica.ro, pe

Abdominoplastia este procedura medicală care înlătură excesul de piele şi grăsime din zona abdomenului, o problemă care ne îngrijorează pe toate. De asemenea, pe lângă sportul recomandat în orice program de slăbit şi nu numai, abdominoplastia întăreşte muşchii abdominali şi dă rezultatele excelente în procesul de eliminare al vergeturilor. Medicul estetician Florin Juravle ne explică astăzi ce presupune aceasta intervenţie chirurgicală.
„Există două tipuri de abdominoplastie care pot fi recomandate de medic pacientelor sale”, explică medicul. „Abdominoplatia clasică reprezintă eliminarea excesul de piele şi grăsime de pe abdomen între zona suprapubiană şi ombilic,lăsând ombilicul în poziţia lui. Pielea de pe abdomen, de la nivelul ombilicului este trasă în jos şi fixată la nivelul zonei suprapubiene. În urma intervenţiei rămâne de obicei o cicatrice lungă, curbă la nivelul părţii inferioare a abdomenului în părului pubian. De asemenea poate exista şi o cicatrice în jurul ombilicului. În aceeaşi intervenţie se repară şi orice hernie sau slăbire a musculaturii peretelui abdominal”, precizează medicul estetician Florin Juravle.

La recomandarea medicului, abdominoplastia poate fi asociată cu o lipoaspiraţie a abdomenului sau a flancurilor pentru un rezultat cât mai bun.

„Al doilea tip abdominoplastie este cea extinsă care înlătură surplusul de grăsime şi piele şi de la nivelul flancurilor şi spatului, astfel încât cicatricea se întinde de la nivelul abdomenului inferior şi la nivelul flancurilor şi spatelui”, adăugă specialistul.

Acest tip de intervenţie este potrivit oricărei persoane ce are un exces de piele şi grăsime pe abdomen. La femei această problemă poate fi cauzată de sarcină, dar de obicei este agravată de pierderea în greutate. Musculatura peretelui abdominal poate fi slăbită din cauza sarcinii şi se poate simţi un spaţiu pe mijlocul abdomenului (diastazis al muşchilor drepţi abdominali). Şi bărbaţii care pierd mult în greutate pot avea beneficia abdominoplastie.

După intervenţia chirurgicală…

„În urma intervenţiei pacientul rămâne cu o cicatrice destul de importantă. Aceasta traversează tot abdomenul inferior iar într-o abdominoplastie clasică există şi o cicatrice periombilicală. Aceste cicatrici de obicei sunt ascunse sub linia costumului de baie”
, conchide Florin Juravle.

După intervenţie se recomandă activitate fizică uşoară pentru trei săptămâni. Activitatea sportivă nu se recomandă mai devreme de 6 săptămâni mai ales dacă se face şi refacerea musculaturii peretelui abdominal. Pentru a creşte comfortul postoperator şi a reduce edemul se recomandă purtarea unui corset abdominal în prima lună după operaţie.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter