Cum să ai un abdomen plat după sarcină cu ajutorul abdominoplastiei

De Unica.ro, pe
Abdominoplastia este una dintre intervențiile de remodelare corporală cele mai cerute și cu rezultatele cele mai bune atunci când indicația este corect pusă. Ce presupune aceasta și cine poate beneficia de ea?

Carmen Giuglea, conf. dr. și medic primar Chirurgie plastică, Estetică și Microchirurgie reconstructivă și doctor în științe medicale, ne-a povestit în detaliu despre tot ceea ce presupune abdominoplastia. Mai departe, o lăsăm pe ea să ne dezvăluie tainele acestei proceduri.

Cum să ai un abdomen plat după sarcină cu ajutorul abdominoplastiei

Dr. Carmen Giuglea

Ce este abdominoplastia

Abdominoplastia corectează un abdomen cu un surplus inestetic de piele, asociat de cele mai multe ori cu o lipsă de tonus a musculaturii abdominale care dă un aspect globulos și deranjant abdomenului. Acest aspect apare ori după o sarcină cu un făt mare sau gemelară, ori după o slăbire masivă în greutate. Rezolvarea chirurgicală presupune de cele mai multe ori combinarea îndepărtării surplusului de piele cu întărirea peretelui abdominal pe linia mediană, uneori chiar și cu lipoaspiratie. În funcție de conformația abdomenului și de dorința pacientei, chirurgul plastician va trebui să aleagă cea mai bună combinație în scopul obținerii celui mai bun rezultat. Evident rezultatul optim implică obținerea unui abdomen plat, cu tegumentul întins atât deasupra, cât și dedesubtul ombilicului, cu accentuarea taliei, și cu o cicatrice foarte subțire și plasată suprapubian, în așa fel încât să poată fi mascată de lenjeria intimă.

Abdominoplastia pentru femeile care au trecut prin cezariană

Intervenția de abdominoplastie poate fi efectuată și la paciente care au avut cezariană, cicatricea postcezariană nu împiedică cu nimic din punct de vedere tehnic efectuarea abdominoplastiei și nici nu modifică rezistența peretelui, de aceea este bine de știut că cezariana din antecedente nu este o contraindicație pentru această intervenție modelatoare a abdomenului.

Citește și: Cum a reușit Gabriela Cristea să slăbească după două nașteri fără pic de sport

Citește și: Dieta ideală: multe proteine, puţini carbohidraţi

Citește și: Cum a reușit Monica Anghel să slăbească 30 de kilograme

Citește și: De ce ne îngrășăm

Ce este diastazisul și în ce situații poate să apară

Aș dori să atrag atenția asupra diastazisului. El apare în general la paciente slăbuțe, care iau mult și rapid în greutate în timpul unei sarcini. Acesta presupune o subțiere și o îndepărtare a mușchilor drepți abdominali, cu crearea între ei, pe lina mediană, a unei zone de slăbiciune de perete care creează abdomenului un aspect globulos. De multe ori tegumentul de deasupra este subțire, iar aspectul inestetic este foarte deranjant. În acest caz, este obligatorie repararea peretelui abdominal prin plicatura drepților abdominali, dublați sau nu de montarea unei plase de polipropilenă pentru creșterea rezistenței peretelui. Rezultatul final reușește să recreeze aspectul ferm și drept al abdomenului de dinainte de naștere.

Îngrijirea post-operatorie

Postoperator există un disconfort relativ, creat în primul rând de sutura mușchilor drepți abdominali și de menținerea unor tuburi de dren 7-10 zile. De asemenea, este obligatorie purtarea unui corset elastic cca 6 săptămâni, care permite pacientei efectuarea unor eforturi moderate. Având în vedere că durerile sunt moderate și că pot fi diminuate de administrarea de calmante, perioada de recuperare postoperatorie este absolut suportabilă.

Cele mai bune rezultate

Rezultatele bune și foarte bune obținute în general o recomandă că pe o tehnică foarte bună și utilă în remodelarea regiunii abdominale, iar experiența chirurgului poate aduce în plus niște rafinamente importante. De aceea atunci când vă doriți să faceți o remodelare abdominală, este de preferat să vă adresați unor chirurgi plasticieni care fac acest tip de intervenție de rutină, nu ocazional. Experiența poate face diferență.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter