Cum se menține în formă Malvina Cservenschi. Totul despre dieta ei de detoxifiere

De Unica.ro, pe

Cu o siluetă impecabilă și o piele de invidiat, Malvina Cservenschi este un model demn de urmat pentru oricine vrea să fie în formă maximă. Așa că ne-am dorit să aflăm secretele ei, iar Malvina ne-a povestit despre dieta de detoxifiere pe care a ținut-o și despre obiceiurile sănătoase care o ajută să arate și să se simtă de milioane.
Malvina e foarte încântată de dieta pe care tocmai a ținut-o, de fapt un program complex de detoxifiere, care a fost ca un ”restart” pentru organismul ei.

Ce înseamnă un program de detoxifiere complex

”Practic am învățat să mănânc sănătos și să acord mai multă atenție corpului meu! Știu că sună poate ca la carte însă eu nu am ținut vreodată regim și atunci când știi că poți să mănânci orice pentru că nu te îngrași, nu mai ții cont! Dieta de la Iconic, care constă în principal în mâncare lichidă și salate (numai fructe și legume alcaline) este numai o parte a programului”, ne-a spus vedeta.
Ea a avut parte de consiliere în nutriție, dar și de sedințe de acupunctură, hidrocolonoterapie și drenaj limfatic.
De ce a considerat că are nevoie de detoxifiere? Malvina spune că a ținut cont de semnalele pe care i le-a transmis organismul ei. ”Sunt mai lipsită de energie, am dureri de cap, pielea nu mai este atât de hidratată chiar dacă beau suficientă apă. Am învățat că toate acestea sunt semne ale acumulării de toxine în exces.”

Detoxifierea înseamnă slăbire?

În general, un program atât de complex de detoxifiere înseamnă și câteva kilograme în minus, două în cazul Malvinei. Însă ea ne avertizează că aceasta nu trebuie să devină o cură de slăbire.
”Da, este inevitabil să slăbești dacă 10 zile bei numai sucuri de fructe și legume și mănânci salate, dar cred că nu trebuie să fii medic ca să îți dai seama cât de dăunător este pentru organism să faci din detox un instrument pentru slăbit.”

Antrenamentul preferat al Malvinei Cservenschi…

… este simplu și eficient, durează numai 30 de minute și se numește PowerPlate. ”Îti oferă tonifiere, îți crește rata metabolismului bazal (te ajută să slăbești) și foarte important, include mult stretching, pe care îl iubesc. Nu am prea mult timp la dispoziție și atunci se încadrează perfect în programul meu de dimineață!”
”Dacă după Power Plate mai am timp și de un masaj, atunci sunt sigură că ziua mea va fi una relaxată”, mai spune vedeta.
Cum se menține în formă Malvina Cservenschi. Totul despre dieta ei de detoxifiere
Înainte de a-ți stabili meniul pentru o dietă de detoxifiere trebuie să te gândești și la efectul pe care anumite alimente îl au asupra dinților tăi. Chiar și cele mai sănătoase dintre ele, de exemplu unele fructe, au o aciditate crescută și îți pot afecta dantura.
Consumul frecvent de alimente şi băuturi cu conţinut acid poate determina eroziunea acidă, una dintre principalele cauze ale uzurii dentare. Eroziunea acidă este ireversibilă şi numai medicul dentist poate identifica cele cinci semne incipiente ale acesteia asupra dinţilor: smalţ vulnerabil, subţiere, aspect translucid sau transparent, îngălbenire şi aspect lipsit de strălucire.
Eroziunea acidă era în general considerată o problemă a persoanelor vârstnice, problemă care se agravează o dată cu înaintarea în vârstă, însă, un studiu ⃰  recent, efectuat la persoane cu vârsta între 18 şi 35 de ani, a constatat în mod surprinzător faptul că aproximativ 30% dintre persoanele din această categorie de vârstă prezintă deja semnele specifice eroziunii acide.
O alimentaţie bogată în substanţe acide poate afecta dinţii mai mult decât s-ar crede. Chiar şi numai  patru expuneri pe zi la substanţe acide pot constitui un risc pentru smalţul dentar. În mod surprinzător, nu numai băuturile carbogazoase şi vinul sunt implicate. Şi alimente considerate sănătoase ne expun la substanţe acide – fructe, sucuri de fructe şi chiar sosuri pentru salată.
* Bourgeois, D. et al. Is Dental Erosion and dental hipersensibility: a Public Health Problem: Rationale of the European Collaborative Study. Presented at 101st Istanbul, Turkey.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter