Lentilele de contact colorate, perfecte pentru Halloween. Ce trebuie să ştii despre ele

De Unica.ro, pe Ultimul update Luni, 30 octombrie 2017, 11:12

Dacă vrei un look special de Halloween, lentilele de contact colorate sau cu model pot fi accesoriul perfect. Dar ca să nu ajungi de la bal la spital, trebuie să le alegi cu grijă şi să le foloseşti corect.
Optica medicala Videt vine cu sfaturi utile despre purtarea lentilelor decorative in noaptea de Halloween si in viata de zi cu zi.

Ce lentile de contact decorative se poarta

Trendurile in materie de lentile decorative se indreapta catre copierea personajelor fantezie din filmele si serialele preferate. Lady Gaga a fost una din promotoarele lentilelor de contact de tip circle/anime, in videoclipul Bad Romance, care a dezlantuit o cerere imensa pentru acest tip de lentile. Printre alte lentile de contact foarte populare, se numara:
• Lentile colorate, care schimba in totalitate culoarea irisului
• Lentile pentru evidentierea culorii, care pun in evidenta anumite nuante ale irisului, dar nu schimba total culoarea
• Lentile pentru evidentierea ochilor inchisi la culoare (negri, caprui)
• Lentile cu diverse forme grafice (ideale pentru petrecerile de Halloween; de exemplu: steaguri, logo-uri, care imita printul de leopard sau chiar cu diverse mesaje)
• Lentile sclera – care acopera ochiul in totalitate, inclusiv irisul si albul ochilor, folosite des in filme horror sau pentru un look teatral sau gotic
• Lentile circle, cunoscute si pentru aspectul anime pe care il ofera ochiului, folosite foarte mult in Asia pentru a mari suprafata irisului si a da impresia de ochi mai mari si mai rotunzi
• Lentile care imita anumite look-uri celebre din filme (Black Swan, X-men, Twilight, Avatar, Hulk, Michale Jackson – Thriller)
• Lentile cu cristale Swarovski

Lentilele de contact colorate sunt dispozitive medicale

Trendurile sunt interesant, dar trebuie să fii atentă. Lentilele de contact, chiar şi cele fără dioptrii, sunt dispozitive medicale, din clasa IIB, ce nu pot fi vandute fara autorizatie din partea Agentiei Nationale a Medicamentului si a Dispozitivelor Medicale, din cadrul Ministerului Sanatatii. Din păcate, studiile arată că numai 2% din purtatorii de lentile de contact cunosc si aplica toate regulile de igiena cand vine vorba de ochii si lentilele lor.  Cand vine vorba de lentilele decorative, procentul scade semnificativ.

Nu poti purta lentile de contact fara un control medical

Chiar daca sunt plane, adica nu au dioptrie, lentilele decorative nu ar trebui cumparate inainte de efectuarea unui consult oftalmologic, pentru ca nu exista lentile de contact universale. Specialiştii de la Videt.ro spun că fiecare lentila trebuie cumparata dupa dimensiunea ochilor pacientului.
In urma consultului, medicul stabileste parametri ochilor (raza de curbura, diametrul si dioptria), apoi testeaza cateva tipuri de lentile pentru a vedea cu care se acomodeaza mai bine pacientul. De aceea principalul punct forte al lentilelor de contact este confortul.
Dupa efectuarea consultului, pacientul poate sa isi cumpere in siguranta lentile, insa numai de la magazinele specializate in optica medicala. In cazul in care nu ai mai purtat lentile de contact, personalul opticii sau al magazinului specializat trebuie sa îţi prezinte produsul pe care intentionezi sa-l cumperi si sa îţi explice cum trebuie folosit, si mai ales intretinut.
Vezi în pagina următoare cum alegi lentile de contact de calitate!
Lentilele de contact colorate, perfecte pentru Halloween. Ce trebuie să ştii despre ele

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter