Cum învingi stresul Sărbătorilor

De Libertatea pentru femei, pe

Chiar dacă nu eşti adepta buclelor, se poate să cunoşti senzaţia creierilor pe bigudiuri. Sărbătorile pot fi uneori un prilej să experimentezi asta. Vezi cum poţi să învingi stresul de Sărbători!
Se pare că peste 90% din oameni consideră întregul sezon al Sărbătorilor de iarnă ca fiind o perioadă stresantă. Chiar dacă e un sezon în care ai toate motivele să fii veselă, ai multe ocazii de sărbătoare şi sigur vei primi cadouri, stresul nu e deloc departe. De fapt, în toată „bucuria“ generală, mai mult sau
mai puţin artificială, e destul de uşor să te ia valul melancoliei. Principalii vinovaţi? Listaţi mai jos, în ordine aleatoare, cu coada între picioare.

Totul trebuie să fie perfect de Sărbători?

Se mai numeşte şi sindromul Crăciunului alb. De fapt, e vorba de presiunea pe care o exercită Sărbătorile asupra ta; sau tu asupra lor. Reclamele cu familia fericită în jurul mesei, dorinţa să ningă anul ăsta te apropie egal de entuziasmul, dar şi de stresul sărbătorilor. Prea multă cheltuială, mâncare, băutură, chiar şi timp petrecut cu cei dragi pot duce la suprasaturaţie. Cel mai înţelept lucru pe care îl poţi face e să îţi
dai seama că filmele, reclamele nu arată decât o poveste ambalată frumos. Sărbătorile perfecte sunt, probabil, cele pline de autenticitate.

No money, more problems

Tot reclama te îndeamnă să cumperi cadouri. Variantele de cadouri sunt multe, eticheta te îndeamnă să fii darnică şi la birou şi  te trezeşti cu o listă lungă de cadouri şi un portofel foarte subţiat. Dacă pui totul pe hârtie, se poate să-ţi dai seama că banii sunt insuficienţi. Sărbătorile nu sunt o serie de obligaţii. La anul poţi face planul şi cumpărăturile mai din timp: extrasezonul e întotdeauna mai ieftin!

Inimă albastră de Sărbători

Un alt motiv de stres de Sărbători este singurătatea. Nu vrei să dai explicaţii despre despărţirea recentă sau, pur şi simpu, nu vrei să ţi se plângă de milă, să te simţi în plus sau să te trezeşti cu vreo „lipeală“ din oficiu, care să creeze mai mult stânjeneală. Aşa că decizi să stai acasă. Profită de moment pentru a avea grijă de tine, pentru a-ţi pune în ordine gândurile şi sentimentele. Şi răsfaţă-te!

Nicăieri nu-i ca acasă

Poate eşti plecată peste hotare, poate lucrezi sau poate, pur şi simplu, nu ai cum să ajungi la cei dragi. Adu Crăciunul cu tine!  În orice colţişor ai fi, vei găsi ceva care să îţi creeze sentimentul de sărbătoare. Aşadar, fă o mică adunare cu colegii de birou sau dă fuga la un local din împrejurimi: Crăciunul este peste tot! Sărbătoreşte-l!
Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter