3 interdicţii care te menţin sănătoasă

De Unica.ro, pe

Cercetătorii au demonstrat acum că trei interdicţii sunt suficiente pentru a ne păstra mintea şi corpul sănătoase. Nu este greu. Încearcă şi tu!

1 Nu-ţi face rău singură!

Elimină, rând pe rând, obiceiurile nesănătoase care îţi fac rău.

Fără zahăr şi făină albă
Făina albă conţine gluten, care afectează vasele de sânge, încetinind circulaţia sanguină. Nutriţioniştii recomandă înlocuirea produselor pe bază de făină albă cu produse din cereale integrale. La rândul său, zahărul creşte nivelul insulinei şi de aceea trebuie consumat cu economie. Atunci când e posibil, se recomandă înlocuirea lui cu miere sau zahăr brun.

Adio, nicotină şi alcool!

Un studiu recent a arătat că cine renunţă la fumat poate avea o viaţă cu 7-8 ani mai lungă decât dacă fumează. Ţigările pot declanşa o serie întreagă de afecţiuni, de la cele la plămâni la cele cardiace. Dacă este consumat în cantităţi mari, şi alcoolul e dăunător, îmbolnăvind ficatul şi stomacul. Totuşi, un pahar de vin din când în când face bine.

Mai puţin zgomot şi stres

Desigur că nu poţi scăpa de tot de gălăgie şi de suprasolicitările vieţii de zi cu zi. În schimb, le poţi echilibra cu un somn suficient, de opt ore pe noapte, şi cu pauze de relaxare seara, citind o carte sau stând în faţa televizorului. O baie de 20 de minute cu uleiuri eterice te poate ajuta să uiţi cu totul de grijile de peste zi.

2 Nu-ţi neglija corpul!

Îndepărtând toxinele din corp, vei simţi că începi o nouă viaţă.

Consumă o săptămână doar fructe şi legume

Fructele şi legumele au câteva avantaje – sunt uşoare, conţin vitamine şi curăţă organismul. Aşadar, stabileşte-ţi o săptămână în care să consumi doar vegetale, cât mai variate, şi să bei lichide.

Ajută-ţi corpul şi din exterior

O simplă baie te ajută să elimini transpiraţia şi impurităţile de pe piele. Adaugă în cada cu apă 3-4 linguri de sare de baie. Amestecă în gelul de duş puţină sare mare de bucătărie şi freacă-ţi pielea: te apără de răceală.

Bucură-te de masaj

Masajul ajută la detensionarea muşchilor, stimulează circulaţia sângelui şi reduce stresul. Roa-gă-ţi partenerul să te maseze seara sau masează-ţi corpul singură, în timp ce faci duş, cu o perie moale. Dacă vrei să scapi de boli într-un mod la fel de plăcut, poţi apela cu încredere la presopunctură.

3 Nu ignora puterea naturii!

Fă mişcare şi foloseşte cu încredere remediile din natură.

Plantele te pot vindeca

În multe afecţiuni plantele pot fi de un real ajutor, alungând boala. De exemplu, durerile de spate le poţi alunga cu un amestec din urzici, păpădie şi sunătoare. Acestea se taie mărunt şi se toarnă peste ele apă clocotită. Se face o compresă, se pune pe zona dureroasă şi se lasă să acţioneze 20 de minute.

Hidratează-te suficient

E bine să consumi lichide chiar şi atunci când nu ţi-e sete. Specialiştii susţin că doi litri de apă pe zi sunt medicamentul ideal. Hidratare ajută la buna funcţionare a întregului organism.

Mişcarea îţi dă viaţă

Sedentarismul poate cauza probleme digestive, ale arti-culaţiilor sau ale coloanei. Prin mişcări uşoare executate zilnic, aceste riscuri scad. E de ajuns să te plimbi de trei ori pe săptămână câte 20 de minute.

Reţetă-minune pentru circulaţia sângelui

Noi îţi propunem o reţetă minune care previne atacurile de inimă şi ajută la buna circulaţie a sângelui. Taie trei lămâi, cu coajă cu tot, în feliuţe subţiri şi pisează 30 de căţei de usturoi. Amestecă-le şi fierbe le cu un litru de apă. Strecoară-le printr-o sită şi pune lichidul într-o sticlă. Bea zilnic, timp de trei săptămâni câte un păhărel mic (de mă-rimea unuia de ţuică). Ia pauză opt zile, apoi mai bea trei săptămâni. Se recomandă să faci această cură o dată pe an. Usturoiul scade nivelul colesterolului şi împiedică îngroşarea sângelui. Vitamina C conţinută de lămâi întăreşte vasele de sânge şi sistemul imunitar.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter