Gustările ideale petru cura de slăbire

De Libertatea pentru femei, pe

Pofteste la o gustarica rapida, care îţi potoleste foamea fara sa te în grase. Dimpotriva, îţi va aduce un plus de energie. Descopera o lista întreaga de variante din care poţi alege cu încredere.
Gustarile dintre mese sunt o soluţie la îndemâna pentru a regla apetitul si pentru a controla senzaţia de foame care poate sa apara înaintea meselor principale. Aceasta senzaţie ne determina uneori sa mâncam mai mult decât ar fi nevoie. Totuşi, „nu trebuie sa facem confuzie între gustari, care trebuie sa se limiteze la doua, maximum trei pe zi, nedepasind 200-300 kcal fi ecare si mâncatul permanent sau ronţaitul, cum i se spune în termeni populari. Acesta din urma ne aduce sute de calorii, de obicei din surse nesanatoase, ca: dulciuri, sticksuri, covrigei, produse de patiserie, alune si seminţe prajite, biscuiţi etc.”, ne avertizeaza specialistul în nutriţie, dr. Serban Damian. Iata, mai jos, o serie de opţiuni tocmai bune pentru silueta si pentru sanatate!

Iaurt

Un iaurt mic cu un pumn de cereale integrale (ovaz, grâu, secara) sau o chifla graham. Valoare calorica aprox.: 110 kcal.

Bruschete cu rosii si ciuperci

Ai nevoie de o rosie si doua ciuperci mari. Se taie bucaţele, se adauga o lingura de ulei de masline, mirodenii, dupa gust, si sare. Preparatul se serveste cu doua felii de pâine prajita. Valoare calorica aprox.: 155 kcal.

Dovlecei pai

Arata asemenea cartofi lor prajiţi, dar într-o varianta neprajita. E nevoie de un dovlecel care trebuie curaţat de coaja, apoi taiat rondele si mai apoi pai. Se serveste cu mujdei de usturoi si sare de mare. Valoare calorica aprox.: 30 kcal.

Salata de spanac

Se amesteca frunzele de spanac, 50 g piept de pui la gratar, un ia urt mic (125 g), o linguriţa de se minţe de cânepa, o lingura de ulei de masline, sare. Valoare calorica aprox.: 190 kcal.

Salata de varza

Varza tocata, doua fire de patrunjel/marar, doua linguri de ulei de masline, un iaurt mic (125 g), busuioc uscat presarat la fi nal, sare. Valoare calorica aprox.: 125 kcal.

Fructe

O banana sau un ciorchine de struguri poate constitui şi o varianta buna de gustare între mese. La fel, doua felii de ananas, care au un conţinut mare de fibre si ajuta tranzitul intestinal. Valoare calorica aprox.: 100-120 kcal.

Mix natural de vitamine

Un mar si un morcov, rasi pe razatoare, aduc organismului un plus din vitaminele A si C. Valoare calorica aprox.: 80 kcal.

Desert dulce-picant

Un mar sau o portocala presarate cu puţin praf de scorţisoara reprezinta o gustare cu multa vitamina C si foarte pla cu ta la gust, mai ales în anotimpul rece. Valoare calorica aprox.: 40 kcal.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter