Florin Neby îţi oferă soluţii reale pentru a învinge poftele alimentare

De Unica.ro, pe

De câte ori nu ţi se întâmplă să te gândeşti la gogoşi, ciocolată, chips-uri, cartofi prăjiţi? Sunt tentaţii mari, care pentru unii par imposibil de depăşit.
Alţii, pe de altă parte, vor să scape, dar nu ştiu cum. Sunt o mulţime de presupuneri din partea medicilor, psihoterapeuţilor, nutriţioniştilor, cert este că următoarele aspecte nu au cum să lipsească din planul de a renunţa la poftele alimentare.

Apa în loc de mâncare

A început să prindă contur acest aspect şi anume că de multe ori când îţi este foame sau ai poftă să mănânci un anumit produs, este posibil ca organismul să simtă nevoia de hidratare. Din cauza lipsei de cunoaştere a propriului corp, creierul percepe mesajul ca pe o nevoie de a mânca, ceea ce îţi aduce kilograme în plus. Încearcă ca de fiecare dată când ai senzaţia de foame, chiar dacă se întâmpla şi la 1, 2 ore după masă, să bei un pahar cu apă. După 15, 20 de minute dacă persistă senzaţia, atunci înseamnă că trebuie să-ţi iei gustarea.

Mâncatul pe apucate

De unde acest dezechilibru? Din cauza faptului că mănânci pe apucate, că nu stai să te gândeşti ce vrei de fapt şi preferi să mănânci ceea ce pofteşti. În această situaţie, singurul lucru care te poate ajuta este organizarea meselor şi a timpului. Dacă te gândeşti că acest lucru nu se poate din cauza ritmului în care munceşti, crede-mă că se poate. Trebuie doar să vrei să ai un program organizat şi astfel îţi vei permite să ai mesele de care ai nevoie, nu după cum pofteşti. Ce te face să fii o persoană organizată? Este simplu, stabilirea unui obiectiv (slăbire, tonifiere, masă musculară, condiţie fizică îmbunătăţită), iar parametrii la care vrei să ajungi să-i stabileşti împreună cu antrenorul.

Cum înlocuieşti dulcele

Atunci când crezi că ai poftă de ciocolată, prăjitură, biscuiţi sau orice alt produs din categoria junk food, de fapt creierul tău simte nevoia de zahăr, şi pentru că aceste produse mai conţin pe lângă zahăr şi făină, grăsimi, aditivi, arome, toate cumulate îi dau un gust extrem de bun. Faptul că te gândeşti la produsele menţionate mai sus, se întâmplă pentru că sunt o sursă de energie rapidă. Acestea combat starea de epuizare şi oferă o stare de împăcare, fericire, prin modificarile pe care le aduc în corp şi creier. Ce poţi face tu este să înlocuieşti aceste produse cu fructe şi legume sau şi mai bine, apelează la sfaturile unui nutriţionist.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter