Exercițiul de 4 minute care îți transformă corpul în 28 de zile

De Simona Josan, pe Ultimul update Joi, 20 ianuarie 2022, 16:52
Tonifierea musculară este o componentă importantă a unui stil de viață sănătos. Pentru a pierde calorii, mușchiul trebuie pus la treabă, iar un exercițiu făcut în fiecare dimineață, timp de 28 de zile  nu doar că te ajută să pierzi în greutate, dar îți și sculptează un trup de invidiat.

Mișcarea este fără doar și poate secretul unui corp frumos. Pentru a obține un trup ca în reviste, flotarea statică sau flotarea-scândură sau exercițiul scândură, așa cum mai este cunoscut, e, poate, cel mai complet antrenament care reușește să activeze un număr foarte mare de mușchi, de la cel al brațelor, până la pectorali, abdominali, glutei și femurali. Acest tip de exercițiu se numără printre cele mai eficiente pentru că ”topește” grăsimile și întărește mușchii spatelui și pe cei abdominali, așa cum spuneam mai sus.

Cel mai bine este să execuți exercițiul dimineața.

Flotarea-scândură este un antrenament de anduranță și se numește astfel pentru că poziționarea corpului, în partea superioară, este la fel ca la flotări. Corpul trebui să se sprijine pe vârfurile de la picioare, cu fața în jos, pe coate. Poziția corectă este paralelă perfect cu solul.

Exercițiul trebuie făcut timp de 28 de zile, pentru rezultate optime. Atunci când vrei să îl reiei, va trebui să mărești și perioada de execuție, de la 28 la 44 de zile sau mai mult. Pentru început stai în flotare timp de 20 de secunde, după care mărește timpul cu 10 secunde. Cel mai mult trebuie să ajungi să rămâi în acea poziție patru minute.

Repetă exercițiul zilnic și vei vedea că trupul tău se tonifiază în zona abdominală, a gluteilor, bicepșilor, pectoralilor și abdominală. În plus, va crește considerabil și masa musculară.

Nu uita! Cel mai important lucru în executarea acestui exercițiu este poziția corectă.

Alte moduri de a executa flotarea-scândură.

  • Cu brațele întinse. Este o mișcare utilizată mai ales în exercițiile de yoga. Stai în genunchi, cu brațele perfect întinse pe podea, iar mîinile să fie paralele cu umerii. Sprijină-te pe degetele de la picioare și contractează-și mușchii abdominali, îndreaptă picioarele, astfel încât corpul tău să formeze o linie oblică de la cap spre picioare.
  • În lateral. Din poziția inițială de scândură, întoarce-te pe partea lateral-dreaptă. Sprijină-și toată greutatea corporală pe brațul și piciorul drepte. Ține brațul stâng perfect întins și ai grijă ca acesta să formeze o linie continuă cu brațul drept. Dacă nu reușești să menții această poziție ca atare, imaginează-și că ai o minge de Pilates care îți sprijină șoldul drept. Încearcă să ții aproximativ 60 de secunde după care schimbă poziția pe partea stângă. Fă patru atsfel de repetări ( patru minute).
  • Cu picioarele depărtate. Stai în poziția inițială scândură, cu brațele perfect întinse, sprijină-te pe vârful picioarelor. După ce ți-ai stabilizat poziția, depărtează și apropie picioarele, ca atunci când faci sărituri verticale cu picioarele depărtate.

Sursa foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter