Dr. Oz: ce gustări ai voie să iei când ții cură de slăbire

De Erika Chivu, pe

Dr. Oz consideră că gustările dintre mese nu sunt doar permise, ci chiar indicate atunci când ții cură de slăbire. Iată de ce și care sunt gustările utile la dietă.

De ce trebuie să iei gustări când ții cură de slăbire

Gustările sunt utile în cura de slăbire pentru că mențin glicemia cât de cât constantă și deci te ajută să ții sub control foamea și poftele. Dacă ai luat o gustare dietetică înainte de prânz, la masă te vei sătura cu mai puțină mâncare.

Important este să apelezi la gustări, fie ele și dietetice, numai atunci când îți este cu adevărat foamea. Pentru a-ți da seama de asta, dr. Oz îți propune să faci un test: dacă ai avea un morcov l-ai mâca? Dacă răspunsul e pozitiv, înseamnă că ceea ce simți e foame adevărată. Dacă e negativ, înseamnă că îți e doar poftă de o gustare. Din păcate, mulți dintre noi nu mai știu să facă o diferență clară între foamea reală și poftă.

Ce gustări recoamandă dr. Oz

1. Un iaurt. „Plin de proteine, calciu și probiotice, iaurtul e o gustare sănătoasă. Savurează-l cu fructe proaspete sau uscate, nuci sau semințe”, spune dr. Oz.

2. Nuci, alune, semințe
. Nu numai că sunt gustoase și sănătoase, dar ajută și la slăbit datorită grăsimilor bune pe care le conțin. Dr. Oz îți recomandă să savurezi în fiecare zi un pumn de oleaginoase: alune, nuci, arahide, semințe de floarea soarelui dovleac sau susan, migdale, caju, fistic.

3. Înghețată
din suc de fructe. Stoarce fructul tău preferat, pune sucul la înghețat cu un băț de înghețată înăuntru și ai obținut o gustare perfectă pentru vară: răcoritoare, dulce, plină de vitamine  și cu foarte puține calorii.

4. Cereale integrale sub formă de biscuiți, covrigei, batoane. Cerealele integrale îți dau energie pentru mult timp și, datorită fibrelor, previn eficient constipația. 

5. Popcorn
. Este gustos, merge cu un film bun și, foarte important, este o gustare sățioasă, care îți dă energie. Singura condiție este să mănânci popcorn simplu, fără unt sau ulei.

La aceste cinci gustări se adaugă, desigur, fructele și legumele crude, care sunt potrivite la orice oră și au puține calorii. Dacă preferi fructele trebuie să reții că ele se consumă singure la o masă, altfel îngreuneayă digestia altor alimente.
Foto: Thinkstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter