Dr. Oz: Detoxifiere inedită pentru femei ocupate

De Erika Chivu, pe

E greu să ţii o cură de detoxifiere „ca la carte” şi în acelaşi timp să te ocupi de problemele zilnice. Doctor Oz îţi spune cum poţi să-ţi detoxifiezi corpul primăvara aceasta cu eforturi minime.
Curele de detoxifiere ce constau exclusiv în sucuri de fructe sau presupun un tip de înfometare nu sunt deloc realiste. O femeie normală, care merge zilnic la serviciu şi se ocupă de casă nu îşi permite să fie lipsită de vlagă timp de o săptămână sau mai mult. Dr. Oz îţi propune o detoxifiere uşoară, destinată femeilor ocupate. Iată care sunt regulile.

1. Renunţă la zahăr

Ştii deja că zahărul sub orice formă – fructoză, lactoză, etc – este periculos pe termen lung şi îngraşă pe termen scurt. Însă are şi alte efect: zahărul provoacă inflamaţia, care afectează membrana celulară şi permite trecerea toxinelor, astfel afectând buna funcţionare a celulelor. Renunţând la zahăr previi îngrăşarea, inflamaţia, îmbătrânirea prematură şi lipsa de energie.
În locul zahărului poţi încerca extractele de lemn dulce sau stevia, care sunt naturale şi au multe beneficii.

2. Consumă alimente amare

Este vorba în special de plantele cu frunze uşor amare, cum este păpădia, din care poţi pregăti o salată gustoasă şi hrănitoare. „Desigur, toate legumele sunt bune, dar cele amare au avantajul că stimulează producţia de hormoni şi enzime digestive care îmbunătăţesc digestia şi contribuie la eliminarea rapidă a toxinelor”, spune dr. Oz. În plus, alimentele amare îţi taie pofta de dulce, ceea ce e de dorit într-o cură de detoxifiere.
Evident, nu trebuie să suporţi un gust amar intens de dragul detoxifierii. Specialistul spune că e de ajuns să adaugi frunze de păpădie în salata preferată.

3.  Exfoliează-ţi pielea

Ştim că exfolierea te ajută să ai o piele mai fină şi mai luminoasă. Dar ce legătură are asta cu detoxifierea? Dr. Oz explică: „Prin exfoliere îndepărtăm celulele moarte în care se strâng toxinele venite din exterior şi în acelaşi timp păstrăm porii liberi, astfel încât organismul să poată elimina prin piele toxinele venite din interior”.
Odată la câteva zile, înaintea duşului, foloseşte o mănuşă pentru gomaj sau un burete aspru pentur a freca pielea uscată.

4. Baie cu alge marine

Algele marine brune, care se găsesc deshidratate la magazinele naturiste, ajută la eliminarea toxinelor şi nici măcar nu trebuie să le mănânci. Dr Oz recomandă băile cu alge marine brune, care stimulează metabolismul, deci te ajutp să scapi mai repede de toxine. Tot ce trebuie să faci este să pio o mână de alge într-un săculeţ textil pe care îl vei pune apoi în cadă, ca şi cum ai prepara un ceai urias. După câteva minute, când apa devine maronie, eşti gata pentru o baie relaxantă şi sănătoasă.
Foto: Thinkstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter