Cum să ai un metabolism mai rapid

De Unica.ro, pe

Metabolismul este un termen folosit pentru a descrie toate reacțiile chimice implicate în menținerea stării de viață a celulelor și a organismului. Acesta este un proces complex, ce implică schimburi de materii și energii și care include două procese opuse: catabolism (dezasimilație) și anabolism (asimilație).
Metabolismul se desfășoară la nivelul mușchilor și organelor, vizează în mod direct viteza de acțiune a întregului organism, iar rezultatul acestuia constă în ceea ce se numește „arderea caloriilor”.
În termeni simpli, greutatea corpului nostru este un rezultat al catabolismului minus anabolismul. Excesul de energie este stocat sub formă de grăsime, sau glicogen (stocat ca și carbohidrați, cea mai mare parte aflându-se în ficat și în mușchi).
Este o credință comună că oamenii slabi au un „metabolism ridicat” în timp ce persoanele supraponderale sau obeze au un „metabolism scăzut”, acesta fiind, însă, un caz foarte rar.

Cum să ai un metabolism mai rapid

• Mănânci puțin și des (de 5 ori pe zi);
• Ai un program strict pentru mese;
• Respecți aportul zilnic de glucide, lipide, proteine, fibre, apă;
• Reduci nr. de calorii cu maxim 500 kcal/zi
• Consumi alimente precum: grapefruit, ceai verde, cafea, iaurt, migdale, carne de curcan, mere, spanac, fasole, brocoli, fulgi de ovăz, lapte de soia, curry, scorțișoară;
• Faci efort fizic aerob (accelerează pe durata antrenamentului) sau anaerob, cu greutăți (rămâne accelerat până la 48 ore de la terminarea antrenamentului).
Pentru a afla totul despre accelerarea metabolismului, poți descărca e-book-ul gratuit de aici.
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter