Efectele dietei cu usturoi

De Unica.ro, pe

Fără a fi tocmai cea mai „discretă” plantă din grădină usturoiul ascunde multe calităţi care pot face din sănătatea ta una de fier.

Cură de usturoi

Este recomandat să se ţină o cură cu usturoi, anual, câte trei săptămâni. Se pisează trei căpăţâni de usturoi, iar zeama obţinută se bea dimineaţa pe
stomacul gol. Până la ora prânzului nu se mai mănâncă nimic.

Calităţile usturoiului au ieşit, cu timpul, la iveală. Se pare că este atât de sănătos încât, chiar şi numai mirosul său, ţine la depărtare paraziţii, bacteriile, virusurile şi ciupercile. Motivul este allicinul, principala componentă a sa, o substanţă vinovată pentru mirosul usturoiului, dar, în acelaşi timp, cu efecte vindecătoare. Această substanţă luptă împotriva microorganismelor şi face din usturoi un antibiotic natural. Mai mult, are efecte pozitive asupra întregului sistem imunitar, ajută în tratamentul răcelii şi gripei, elimină toxinele, reducând acneea, îmbunătăţeşte circulaţia sângelui, ajută la combaterea colesterolului nociv si protejează organismul de ateroscleroză si infarct.

Compuşii bioactivi pe care îi conţine au un efect pozitiv în cazul hipertensiunii arteriale. Aceste beneficii ies însă la iveală doar atunci când este consumat regulat, cel mai indicat fiind în fiecare zi.

Prin fierbere şi prăjire, usturoiul pierde multe vitamine. Cei care nu îl pot consuma crud pot apela la varianta suplimentelor nutritive pe bază de usturoi, disponibile în farmacii. Există puţine persoane alergice la usturoi. Alergia se manifestă prin mâncărimi, febră şi dureri de cap. Nu consuma usturoi înainte de intervenţii chirurgicale, deoarece poate intra în interacţiune cu medicamentele anticoagulante.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter