Descoperire a medicilor chinezi: Un medicament antiviral pentru gripă, eficient și împotriva coronavirusului

De Unica.ro, pe Ultimul update Miercuri, 18 martie 2020, 12:58
Medicii din China au făcut câteva cercetări privind tratamentul pentru Covid-19. Potrivit acestora, Favipiravir, un medicament antiviral ce tratează gripa, s-a dovedit eficient și împotriva #coronavirusului.

Zhang Xinmin, directorul Centrului Nașional pentru Dezvoltare Biotehnologică, aflat sub autoritatea Ministerului Științei și Tehnologiei din China, a anunțat că acest medicament aprobat pentru utilizare clinică în Japonia în 2014, nu a demonstrat reacții adverse evidente în studiul clinic.

Citește și: De ce coronavirus nu este o simplă răceală sau gripă

Potrivit Xinhua, citat de Agerpres, la acest studiu clinic ce s-a desfășurat într-un spital din Shenzhen, au participat peste 80 de pacienți. 35 dintre aceşti pacienţi au beneficiat de tratament cu Favipiravir, iar 45 au fost incluşi într-un grup de control.

Pacienții cărora li s-a administrat tratamentul pentru Favipiravir au avut rezultate negative la testarea pentru #coronavirus într-un timp mai scurt în comparative cu pacienții din grupul de control.

Citește și: Michael Levitt, laureat al premiului Nobel: „Coronavirusul încetinește”

De asemenea, un studio clinic randomizat, multicentric, condus de Spitalul Zhongnan al Universităţii Wuhan, a sugerat totodată că efectul terapeutic al Favipiravir este mult mai bun în comparaţie cu cel observat la grupul de control.

Conform lui Zhang, acest medicament a fost recomandat echipelor de medici și ar trebui inclus în planul de diagnostic și tratament aplicat pentru Covid-19 cât mai curând posibil.

Sursă foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter