Cum îți influențează muzica sănătatea

De Consuela Stratulat, pe

Muzica are un rol extrem de important în viața omenirii. De mii de ani, numeroase culturi o folosesc în religie, meditație, medicină, ritualuri și în momente fericite ale vieții. Află ce benificii aduce muzica sănătății tale.
Se spune că muzica este bună pentru suflet, dar știai că este benefică și pentru inim? Numeroase studii au arătat că sunetele pe note reușesc să ajute la vindecarea anumitor boli. Pacienții cu afecțiuni cardiovasculare de la Spitalul General din Massachusetts au fost analizați de un grup de cercetători, după ce au fost supuși unor operații. Cei care au ascultat muzică și-au revenit mai repede și aveau tensiunea arterială mai scăzută decât cei care nu au ascultat.

Muzica întărește sistemul imunitar

Comunitatea Școlii de Muzică din cadrul Universității Michigan vorbește despre numeroase beneficii pe care le are muzica asupra sănătății. Cea mai interesantă constatare se referă la faptul că sistemul imunitar se întărește, în prezența muzicii. Chiar și un sfert de oră de muzică este eficient.

Muzica ajută la eliminarea durerii

Pacienții care aveau dureri severe și-au găsit alinare în muzică. Cercetătorii susțin că muzica clasică, semnată de Mozart sau Bach, este cea mai eficientă, în timp ce rock-ul sau muzica techno agită pacienții și provoacă bătăi aritmii.

Muzica, benefică la bătrânețe

Oamenii bătrâni suferă frecvent de singurătate și de depresie. Oamenii de știință au demonstrat că muzica îi ajută să combată aceste trăiri și chiar îi face pe bolnavii de Alzheimer să se concentreze asupra realității, pentru surte perioade de timp.

Muzica controlează obezitatea

Muzica ce trimite mesaje în subconștient ajută oamenii să își controleze greutatea, dacă sunt mesaje referitoare la ce alimente ar trebui evitate și dacă sunt repetate. Studiile au arătat că persoanele care ascultă muzică relaxantă, atunci când mănâncă se satură mai repede și mănâncă mai puțin.

Muzica îmbunătățește memoria

S-a vorbit foarte mult despre „Efectul Mozart”, după ce cercetătorii au arătat că un grup de studenți au rezolvat mai bine testele la matematică, în timp ce ascultau muzică clasică. Unii tineri se concentrează mai bine când sunt note muzicale pe fundal, dar alții au nevoie de liniște.
Foto Shutterstock.
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter