Cum foloseşti corect aţa dentară

De Diana Zagrean, pe

Aţa dentară te ajută să menţii dinţii curaţi, chiar şi în locurile în care periuţa nu ajunge. În plus, te fereşte de bolile gingiilor, pentru că îţi curăţă locurile greu accesibile. Vezi cum foloseşti corect aţa dentară.
 
Multă lume foloseşte greşit aţa dentară, sau nu o foloseşte deloc, pentru că românii nu sunt foarte obişnuiţi cu acest mod de a-şi curăţa dinţii.
În primul rând, aţa dentară nu trebuie folosită astfel încât să zgârie gingia şi să provoace durere şi sângerări masive.
În plus, aţa dentară trebuie rulată şi înfăşurată pe degete, astfel încât să nu mprăştiem bacteriile de pe un dinte pe altul.
Cel mai bine este să folosim aţa dentară cu grijă şi când ajungem la gingie să curbăm uşor aţa pe lângă dinte, pentru a nu provoca răni.
Aţa dentară nu se foloseşte doar pentru dinţii din faţă, ci pentru spaţiile interdentare din toată gura, aşa că nu chiuliţi când ajungeţi la molari (măsele).
Vezi video mai jos care te învaţă cum să foloseşti corect aţa dentară şi ce greşeli să eviţi, pentru nişte dinţi perfect curaţi şi fără paradontoză.

Sursa foto gură aţă dentară: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter