Cum să ai dinți sănătoși și o respirație proaspătă

De Consuela Stratulat, pe

Te speli pe dinți în fiecare dimineață, folosești ața dentară și apa de gură, dar sunt mai multe lucruri pe care le poți face pentru a avea dinți albi și respirație proaspătă: fii atentă la ce mănânci. De la petele pe dinți la respirația urât mirositoare, sunt multe probleme care pot apărea de la alimente. Îți spunem noi ce să eviți, pentru a avea o dantură sănătoasă.
Sucurile închise la culoare sunt extrem de periculoase pentru dantură. Ar trebui să eviți cadeaua, ceaiul negru, cola și vinul roșu, pentru că petele care rămân după consumarea lor sunt greu de înlăturat.

Cafeaua

Pe lângă faptul că strică dinții, cafeaua este și una dintre cauzele respirației urât mirositoar. Neutralizează acidul din stomac și trimite înapoi suc gastric, care se adună în apropiere de limba ta. Spală-te pe dinți de câte ori bei cafea și curăță-ți dinții la fiecare șase luni, pentru a preveni problemele pe termen lung.

Orice are semințe

Macul, căpșunii și semințele de susan își fac loc în orice crăpătură a dinților. Sunt greu de înlăturat și distrug dinții, odată ce rămân prinse acolo.

Porumbul de pe știulete

Porumbul copt este delicios, însă se întâmplă același lucru ca în cazul semințelor: rămâne printre dinți.

Carnea roșie

Carnea roșie lasă un miros ciudat în gura ta. În plus, rămâne printre dinți și este foarte greu de înlăturat.

Renunță la fumat

Tutunul lasă pete pe dinți și crește riscul apariției cancerului oral. Dacă fumezi sau mesteci tutun, ar trebui să renunți.

Cum să îți păstrezi dinții sănătoși

Spală-te pe dinți de două ori pe zi și folosește zilnic ața dentară. După fiecare masă, mestecă gumă, pentru a preveni apariția cariilor.
Bolile gingiilor și cariile rămân cele mai mari probleme și nu doar pentru oamenii în vârstă. Foarte mulți adolescenți se confruntă cu sângerări gingivale, așa că ai grijă de sănătatea orală. Este extrem de important să îți schimbi periuța de dinți o dată la trei luni.
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter