Chirurgie estetică: Top 5 mituri despre implantul mamar

De Unica.ro, pe

Adevărat sau fals despre cea mai controversată intervenţie chirurgicală.

1) “Implantul salin este mult mai sigur şi mult mai folosit decât cel siliconic.”

Fals! Studiile ştiintifice au demonstrat că protezele siliconice sunt cel puţin la fel de eficiente faţă de cele umplute cu ser fiziologic. Mai mult de atât, gelul siliconic coeziv redă un aspect mult mai

natural, iar în cazul, puţin probabil al rupturii acestuia, proteza îşi păstrează integritatea şi forma.

2) “Plasarea implantului sub muşchiul pectoral redă un aspect mult mai natural decât atunci când este introdus deasupra muşchiului.”

Fals! Plasarea implantului sub muşchiul pectoral depinde de anatomia individuala a sânului şi de tipul implantului ales. Sânul mărit cu ajutorul implantului arată în unele situaţii mai bine dacă este introdus sub muşchiul pectoral, iar alteori mai bine dacă este plasat subglandular. Totul depinde de anatomia fiecărei persoane.

3) “Nu pot să alăptez dacă am avut operaţie de mărire de sâni.”

Fals! Dacă operaţia de mărire de sâni este făcută printr-o incizie în şantul inframamar sau în axilă, nu este nicio problemă în a alăpta la sân. Este indicat ca implantul să fie introdus sub muşhiul pectoral. Prin introducerea implantului în spatele muşchiului pectoral, deci în spatele glandei mamare, nu este impiedicată în niciun fel alăptarea, deoarece anatomic şi funcţional, glanda mamară rămâne intactă. Prezenţa portezei siliconice în spatele glandei mamare, sub pectoral, nu influenţează nici calitatea laptelui.

4) “Mărirea sânilor prin injectare de grăsime proprie are un rezultat mult mai bun decât cel obţinut cu ajutorul implanturilor siliconice.”

Fals! Mărirea sânilor cu grăsime proprie obţinută prin lipoaspiraţie şi injectată la nivelul sânilor poate genera numeroase probleme. Cu timpul, grăsimea se metabolizează, iar aspectul nu este tocmai plăcut.
Această tehnică este relativ noua şi nu este aprobată de către FDA. Este o procedură destul de controversată, căreia nu îi este garantată siguranţa şi eficienţa în timp.

5) “Am nevoie de implant mamar pentru a-mi ridica sânii”.

Fals! Implanturile mamare nu reprezintă soluţia chirurgicală pentru sânii lăsaţi. Doar liftingul mamar poate rezolva problema sânilor căzuţi!

Nu rata mega concursul acestei veri.

Articol scris de Dr. Dana Miricioiu
Chirurg plastician, microchirurgie reconstructiva

www.classmedispa.ro
 
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter