Ceaiuri care te ajută să scapi de stres

De Unica.ro, pe Ultimul update Vineri, 23 octombrie 2020, 16:59

Bea un ceai cu gheaţă care te răcoreşte şi te ajută să scapi de stres, insomnie şi anxietate. Iată ce plante sunt indicate şi cum trebuie să prepari ceaiul.
Ceai de muşeţel pentru relaxare
Ceaiul de musetel conţine substanţe care relaxează muşchii. Astfel, este util când ai crampe digestive, dar şi când te simţi tensionată, încordată sau ai dureri de cap. Se prepară dintr-o linguriţă de flori de muşeţel şi o ceaşcă de apă. Pentru a scăpa de oboseala cronică trebuie să-l consumi zilnic, timp de două luni.
Ceaiul de roiniţă alungă stările de anxietate şi nelinişte
Când te simţi neliniştită, nu poţi dormi sau eşti anxioasă, încearcă un ceai de roiniţă. Înlătură tensiunea, nervozitatea şi te ajută să te linişteşti, aşa că e foarte bun seara, înainte de culcare. Se prepară dintr-o linguriţă de frunze de roinita la o ceaşcă de apă clocotită.
Ceaiul de mentă luptă cu problemele digestive
De multe ori, stresul cronic provoacă tulburări digestive – balonare, flatulenţă, indigestie, arsuri la stomac – iar ceaiul de mentă este cunoscut pentru efectul benefic în astfel de cazuri. ba câte o cană după fiecare masă.
Ceaiul de rozmarin alungă durerile de cap
Stresul poate duce adesea la dureri de cap pentru că provoacă tensiune la nivelul muşchilor de la ceafă şi faţă. Ceaiul de rozmarin alungă aceste dureri şi le poate preveni dacă bei o cană pe zi.
Ceaiul de salvie te scapă de coşmaruri
Dacă ai vise foarte animate sau coşmaruri care te fac să te trezeşti noaptea, încearcă ceaiul de salvie. Bea câte o ceaşcă înainte de culcare pentru un somn liniştit şi odihnitor. Ca să îl prepari foloseşte patru linguri de salvie uscată la o ceaşcă de apă şi lasă la infuzat timp de patru ore.
Ceai verde pentru energie
Dacă te simţi letargică şi lipsită de putere, bea dimineaţa câte o ceaşcă de ceai verde. Acesta îţi dă energie fără să te aducă apoi într-un punct mort, aşa cum face cafeaua. De asemenea, ceaiul verde nu dă palpitaţii şi nu te deshidratează.
Ceai de sunatoare împotriva depresiei
Sunătoarea este cel mai folosit remediu naturist în cazuri de depresie. Există şi pastile cu extract de sunătoare, dar varianta cea mai naturală este ceaiul, pe care îl poţic onsuma timp îndelungat fără efecte adverse.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter