Ceai verde pentru sănătate şi frumuseţe

De Erika Chivu, pe Ultimul update Vineri, 10 februarie 2023, 17:14

Conform ultimelor studii, ceaiul verde ajută la prevenirea osteoporozei. Dar beneficiile lui nu se opresc aici. Este excelent în cura de slăbire, în reducerea colesterolului…
… dar şi în prevenirea cariilor.

Ceaiul verde conţine un grup de substanţe care stimulează creşterea masei osoase şi previn pierderea ei, fiind eficiente împotriva osteoporozei.

Epigalotechinele, căci aceastea sunt substanţele benefice, măresc cu 79% nivelul unei enzime care favorizează acumularea de masă osoasă şi blochează acţiunea unei celule ce slăbeşte oasele.

Acestea sunt rezultatele ultimelor studii asupra ceaiului verde, însă licoarea are multe alte beneficii pe care chinezii le-au descoperit cu mii de ani în urmă.

Luptă cu timpul!

Dr. Carmen Nonn care este medic şi fitoterapeut la Fares Orăştie, companie cu o bogată experienţă în tratamente naturale, ne-a spus mai multe despre ceaiul verde şi proprietăţile sale.

„Are acţiune antioxidantă de 100 de ori mai puternică decât vitamina C şi de 25 de ori mai mare decât vitamina E datorită epigalocatechinelor şi polifenolilor pe care îi conţine”, spune medicul. Ceea ce înseamnă că ceaiul verde „distruge radicalii liberi care participă la procesul de îmbătrânire, având o putere extraordinară de prelungire a vieţii”.

De altfel, cei de la Fares au realizat şi un produs antioxidant sub formă de ceai, care conţine pe lângă ceai verde şi ginkgo biloba, hibiscus, cătină, măceşe şi alte plante care neutralizează radicalii liberi.

Potrivit prospectului, antioxidanţii sunt recomandaţi în caz de oboseală fizică şi mentală, tulburări de memorie şi în prevenirea stărilor degenerative care sunt o consecinţă naturală a procesului de îmbătrânire.

Excelent pentru pierderea în greutate

Ai probleme cu colesterolul? Dr. Carmen Nonn recomandă ceaiul verde şi pentru această afecţiune. Datorită substanţelor conţinute, băutura împiedică absorbţia colesterolului exogen, adică acel colesterol care provine din alimentaţie. În plus, ceaiul creşte nivelul colesterolului bun, în acelaşi timp ajutând ficatul să realizeze o mai bună detoxifiere a organismului.

Dar cel mai mult beneficiază de pe urma ceaiului verde cele care vor să slăbească. Specialistul ne explică de ce: „Ceaiul verde induce un efect de creştere a termogenezei, proces de generare a energiei la nivel celular, prin activarea lipolizei (arderea grăsimilor). Astfel favorizează diminuarea depozitelor adipoase”. La acestea se adaugă şi efectul diuretic.

Dacă nu eşti o amatoare de ceai, poţi beneficia de proprietăţile ceaiului verde şi sub formă de capsule cu efect antiadipos.

Beneficiile ceaiului verde nu se opresc, însă, aici. El previne trombozele limitând coagularea anormală a sângelui, reduce tensiunea arterială şi glicemia, are efect antibacterian, util în îngrijirea tenului.

În mod surprinzător, ceaiul verde este util şi în sănătatea dentară. „Reduce formarea tartrului dentar şi stopează apariţia cariei dentare, datorită fluorurilor şi taninurilor conţinute”, arată dr. Nonn.

Ceaiul verde se obţine din frunzele plantei Camelia Sinensis, un arbust peren, originar din sud-estul Asiei. Din aceeaşi plantă se obţine şi ceaiul negru, şi cel alb, însă diferă procesul de producţie.

Foto: Shutterstock

Vezi şi ce e ginkgo biloba și ce beneficii are!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter