Ce se întâmplă dacă îți pui ceapă în ureche? E incredibil !

De Simona Josan, pe Ultimul update Joi, 04 martie 2021, 16:19
Remediile naturiste sunt întotdeauna o soluție bună pentru diferite acțiuni, iar ceapa este un ingredient excelent nu doar pentru mâncăruri și salate și pentru... sănătate. Folosită țintit, în zonele cu probleme, această legumă face adevărate minuni.

Dacă durerea de ureche a devenit insuportabilă, este bine să încerci un remediu naturist. Leacul este extrem de simplu și îți ia durerea cu mâna. Taie o bucățică de ceapă și pune-o în ureche, iar leguma, care are proprietăți antiinflamatorii, te va face să uiți de problemele la ureche. De asemenea, înmoaie și cerumenul, astfel încât acesta să poată fi îndepărtat mai ușor.  Dacă faci asta înainte de culcare, dimineața te vei simți cu mult mai bine.

Ce alte afecțiuni mai vindecă ceapa?

Tusea sau bronșita

Dacă pui în 250 de mililitri de apă două cepe mari și le lași la fiert pentru cincisprezece minute, vei obține un sirop-minune. Strecoară conținutul și lasă-l la răcit. Îndulcește cu miere după gust și bea câte o ceașcă de trei ori pe zi. Astfel, vei scăpa de enervanta tuse.

Scade febra

Un leac natursit cu ceapă este excelent pentru scăderea temperaturii. Pune câteva foi de ceapa în șosete, înainte de culcare. Febra va scădea garantat.

Mirosul de ceapă te scapă de răceală

Ai răcit? Încearcă să ții cât mai mult în dreptul nasului o ceapă și să o miroși. Chiar dacă ”mireasma” nu este prea plăcută sau îți dau lacrimile încearcă să reziști. E în beneficiul sănătății tale Vei vedea că după câteva minute te vei simți mai bine: nasul s-a desfundat și starea de moleșeală s-a dus. Dacă nu a trecut, fierbe o ceapă în timp ce faci ceaiul sau chiar mănâncă o ceapă crudă.

Îți scoate ”ceva-ul” din ochi

Ai senzația aceea supărătoare că ți-a intrat ceva în ochi. Să dai cu mâna sau să masezi agresiv zona respectivă nu este deloc indicat. Dacă ești acasă, mai bine ia o ceapă și tai-o felii. Vei lăcrima și astfel vei scăpa și de impuritățile deranjante de la nivelul ochiului.

Oprește sângerarea

Dacă te-ai tăiat, decojește o ceapă, iar cu primul strat de foaie dezinfectează rana, după care presează cu o altă coajă tăietura. Oprește sângerarea și grăbește procesul de vindecare.

Este bună pentru infecții

Tinctura de ceapă, aplicată în zona infecției, grăbește vindecarea. Cum se prepară tinctura de ceapă:

  1. Fierbe lapte și toarnă peste o felie de pîine fără coajă
  2. Rade o ceapă deasupra pâinii
  3. Pasează toată combinația în așa fel încât să obții o pastă.
  4. Curăță zona infectată și aplică tinctura de ceapă, lapte și pâine.
  5. Ține pasta pe rană, până când pasta se întărește și absoarbe infecția din rană.

Atenție! Pasta trebuie să rămână pe rană timp de cel puțin 2-2,5 ore, în așa fel încât substanțele să-și facă efectul și să scoată infecția. După acest interval curăță locul și repetă procedura.

Înțepăturile și mușcturile de insecte…

… trec tot cu ceapă. În locul înțepăturii aplică pe cât de repede posibil o ceapă tăiată în zona respectivă. Acest lucru va reduce umflătura și va absorbi veninul.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter