Caz tragic la Galați: un bărbat cu pneumonie a murit după trei zile în care a fost plimbat între spitale fără tratament

De Unica.ro, pe

Un bărbat de 46 de ani din Galați a murit după ce a fost plimbat timp de trei zile, în mod inutil, între spitale, fără a primi tratament.

Bărbatul avea pneumonie. Era vaccinat împotriva COVID-19, iar testele pentru această boală i-au ieșit negative. Adriana Chirilă, soția rămasă văduvă a acestuia, a spus, conform Digi24: „În România anului 2021 se mai moare de pneumonie? Deci unde erau medicii? Chiar toată lumea, toți medicii se ocupă numai de COVID? Și ăștia care nu au COVID îi lăsăm să moară așa cu zile?”.

Bărbatul a acuzat inițial o durere de spate, luând acasă mai multe antiinflamatoare. Când el a făcut febră, femeia a sunat la 112, dar i s-a transmis că salvarea poate veni abia două zile mai târziu. Astfel, cei doi s-au văzut nevoiți să ia un taxi și să meargă la Spitalul de Urgență. Aici, bărbatul a trebuit să aștepte 12 ore în fața spitalului, până a primit rezultatul testului pentru COVID-19.

Adriana Chirilă a mai povestit: „La ora 20 când l-am sunat, seara, deja avea gura încleștată, nu mai putea de frig, în condițiile în care el nu se simțea bine, făcea și febră și a stat numai afară pe bancă. I-am zis vino acasă, ce să mai stai. Ce-ți zic femeile alea de acolo, te-a văzut vreun medic? Nu!”.

La rândul său, Mihai Polinschi, medic SAJ Galați, a descris starea pacientului atunci când l-a văzut: „Pacientul tușea, avea ceva dureri toracice, semne de impregnare virală sau bacteriană, deci o infecție”. Bărbatul a plecat acasă. iar după miezul nopții a aflat că testul COVID-19 ieșise negativ. A revenit a doua zi, unde a fost transferat la spitalul TBC, cu diagnostic de pneumonie. Acolo, medicii au observat că are saturația de oxigen mică, și l-au trimis înapoi la Spitalul Județean de Urgență.

Bărbatul de 43 de ani a murit după ce a fost plimbat trei zile între spitale

Soția victimei a mai spus: „L-au plimbat degeaba. Au pierdut vremea. Mi-a zis că stă pe un scaun, dar se simte foarte moleșit, nu mai are puterre de nimic și că a cerut la doamnele de acolo o pastilă sau o perfuzie să-i facă și a zis că nu se poate fără știrea medicului să-i facă nimeni nimic”.

Bărbatul a fost ținut două ore într-un container. Când starea i s-a înrăutățit, a fost internat la terapie intensivă. Când soția lui a încercat să afle care este starea lui, a fost certată de un cadru medical: „Doamna de acolo, foarte deranjata, că am deranjat-o nu știu de la ce, mi-a zis: ce vrei dragă să îți spun, este grav, că dacă nu era grav, nu ajungea aici. Păi este grav din cauza voastră, a medicilor, care nu v-ați ocupat de el. Că dacă îi dădeați un tratament, nu era și nu se ajungea la situația la care s-a ajuns”.

A treia zi, familia a primit vestea că bărbatul a murit. Acesta a lăsat în urmă o soție revoltată, un copil de 11 ani îndurerat și o familie îndoliată. Rudele răposatului au depus deja o plângere la conducerea Spitalului de Urgență Galați.

Foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter